fbpx

 
 
Scrie un comentariu

spital CT nou 1

După ce în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, medicul internist Lehel Csergo, a demisionat, invocând mai multe nereguli pe care le-a depistat în perioada în care a lucrat la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, acum un alt medic a părăsit unitatea medicală.

Este vorba despre medicul internist Nistor Lavinia. Acesta ocupa de aproximativ o lună și postul de director medical la spitalul din Câmpia Turzii.

„Luni mi-am dat demisia din postul de medic primar medicina interna iar in 4.11.2020 din postul de director medical al spitalului.”, a confirmat medicul, Lavinia Nistor, pentru RefleqtMedia.

Gestul său este unul de solidaritate cu Lehel Csergo care a construit actuala secție de interne de la spitalul din Câmpia Turzii.

„Gestul fata de doctorul Csergo ne lovește toata secția, e un medic f bun, practic, eficient, care tine locul a trei medici. De aceea ne e greu acum, i-am avertizat si au spus ca vin alți doctori. Doctorul Csergo a construit structura actuala a secției de Interne, in contextul pandemiei, nu poate fi înlocuit așa ușor. Nimeni de pe sectie nu mai este auzit de conducere, inainte doar Dr. Csergo mai reusea sa il convinga de masurile necesare, acum nu mai comunicam deloc ( doar prin sefa sectiei, o colega angajata pe perioada determinata in starea de urgenta). Sectia se va distruge. Eu nu pot veni sa practic in conditiile in care se asteapta doar sa gresesc ca sa fiu pedepsita.”, a mai precizat Lavinia Nistor pentru RefleqtMedia.

Dr. Csergo a relatat în ultimele săptămâni mai multe nereguli la Spitalul „Dr. Cornel Igna” pe contul personal de Facebook.

Recent a făcut noi dezvăluiri despre perioada cât a profesat acolo. 

Medicul spune că infirmiera  trece de la secția COVID la bolnavii cu diabet. „Ce nu a înțeles comisia, cum nu a înțeles nici managerul (cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să intre pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo!) este faptul că nu poți compara activitatea secției in vremuri normale cu ce se întâmplă acum. În primul rând secția a fost împărțită in 4 zone: camera de gardă, zona tampon pentru pacienți netestați, zona varde cu pacienți nonCovid și zona roșie cu pacienți Covid. În zona tampon în fiecare salon există un singur pacient. În zona verde pacienții sunt distanțați, adică într-un salon cu 4 paturi poți pune numai 2 pacienți. În aceste conditii 27 de pacienți pe 40 de paturi a însemnat o secție ultraplină. Apoi pe fiecare din aceste zone ar trebui să existe personal separat. Nu este normal ca infirmiera după ce a schimbat pampersul la 5 pacienți cu Covid, să treacă pe zona verde și să îngrijească pacienți cu diabet sau AVC.”, a dezvăluit Dr. Csergo Lehel.

Medicul a vorbit și despre modul în care erau tratați bolnavii în stare gravă de la Spitalul din Câmpia Turzii

Citește și: Medicul Lehel Csergo face noi dezvăluiri referitoare la neregulile pe care le-a observat la Spitalul din Câmpia Turzii, în perioada în care a lucrat acolo

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate