fbpx
Scrie un comentariu

Stare de alerta

Guvernul pregătește terenul pentru prelungirea stării de alertă și după 31 decembrie 2020, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de vineri.

Ministerul Muncii propune prin acest document prelungirea măsurilor de reducere a programului de muncă pentru angajați până la 30 iunie 2021.

De asemenea, autoritățile au decis ca de Crăciun și de Revelion să ridice o parte dintre restricții, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Este vorba despre o ușoară relaxare în privința Bisericilor, se vor permite slujbele de Crăciun și Revelion. Astfel, credincioșii vor avea voie să participe alături de preoți, în biserică.

Participarea la slujbe este permisă în baza unui ghid de reguli aprobat de reprezentanții Bisericii ortodoxe Române, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne.

Cu toate acestea, cei prezenți vor trebui să păstreze o distanță de 2 metri atunci când se află în interior și de 1,5 metri la exterior. masca de protecție, care acoperă nasul și gura, va fi și ea obligatorie pe toată durata slujbelor. De asemenea, fețele bisericești vor trebui să se asigure că toate suprafețele comune din Biserică sunt dezinfectate.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator