fbpx

 
 
9 Comentarii

cartolina deseuri 2

Miercuri, 2 decembrie 2020, a avut loc semnarea contractelor privind colectarea şi transportul deșeurilor de pe teritoriul municipiilor Turda, Câmpia-Turzii și Dej, precum și din cele 32 de comune din proximitatea acestora: Valea Ierii, Băișoara, Iara, Petreștii de Jos, Săndulești, Mihai Viteazu, Moldovenești, Călărași, Luna, Viișoara, Tritenii de Jos, Ceanu Mare, Ploscoș, Recea-Cristur, Cornești, Iclod, Sic, Țaga, Buza, Sânmărtin, Fizeșu Gherlii, Aluniș, Bobâlna, Jichișu de Jos, Mintiu Gherlii, Unguraș, Cășeiu, Câțcău, Chiuiești, Cuzdrioara, Mica și Vad.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu semnarea acestor contracte intrăm într-o cu totul altă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, o etapă mult mai eficientă, mai prietenoasă cu mediul și, cel mai important, în care costurile aferente acestor servicii scad semnificativ pentru clujeni”.

În urma derulării licitației publice aferente delegării serviciilor de salubrizare, contractele de servicii aferente Loturilor 2 și 3 au fost semnate cu S.C. Supercom SA, câștigătorul licitației. În valoare de 139.563.089,07 lei pentru Lotul 2 și, respectiv, de 134.004.396,78 lei pentru Lotul 3,  contractele au fost încheiate pentru o perioadă de 10 ani. 

Urmare a semnării acestor contracte, locuitorii din Turda, Câmpia-Turzii, Dej și din cele 32 de comune limitrofe vor achita pentru colectarea și transportul deșeurilor tarife semnificativ mai mici comparativ cu cele actuale, după cum urmează:

Lotul 2: Turda - Câmpia Turzii

Mediul Urban/ persoană/ lună: 5,57 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună: 4,09 lei

                                                 

Lotul 3: Dej

Mediul Urban/ persoană/ lună: 7,42 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună: 5,06 lei

                                                          

Biroul de presă
2 Decembrie 2020

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Jean · 12:00 03.12.2020
  Si cu Salubritatea ce se intampla? ii drept ce se aude ca se uneste cu domeniu public?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 22:42 03.12.2020
   in toate tarile civilizate ; salubritatea este in DOMENIUL PUBLIC!
   ESTE CEVA NORMAL SA FIE UNA SINGURA!
   DOMENIUL PUBLIC - SALUBRITATE sint aceasi treaba...

   • Acest comentariu este nepublicat.
    @ TurdaNews · 15:53 05.12.2020
    Trebuie făcute niște precizări:
    - serviciul de salubritate de tip colectare/transport pentru depozitare (pentru populație și pentru societăți comerciale) este asigurat de societatea Prival Ecologic Servis SA (societate privată , în baza unui contract de concesionare încheiat cu Municipiul Turda.
    - serviciul de salubritate stradală (curățenie) este asigurat de SC Domeniul Public Turda SA (societate deținută de Municipiul Turda), în baza unui contract încheiat în acest sens.
    - comunicatul de mai sus face referire la activitatea de colectare a deșeurilor, adică înlocuirea serviciilor Prival Ecologic SA, cu serviciile unei societăți stabilite printr-o licitație organizată la nivel județean (confrm unui acord de tip asociere încheiat între administrațiile locale din județ, în urmă cu mai mulți ani, pentru implementarea unui serviciu modern de acest gen, cu operare pe întregul județ .
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Juan Magal · 19:19 05.12.2020
     hai sa o luam pe scurt
     trebe o firma sa incaseze ce primaria nu vrea sa faca ea direct! sa adune gunoiul ! trebe sa manince si gura lor ...
     asta numai in Romania o vezi! in orce stat european in care am fost am vazut clar ; camioane cu antetul primariei si angajati cu hainute inscriptionate cu PRIMARIA... care aduna gunoiul , conduc camionul ce ridica deseurile din 5 tombroane diferite ( un camion ce ridica numai din tomberonul galben , unu ce ridica numai din tomberonul albastru... )
     asta cu societate privata este o spalare clara de bani catre o firma facuta direct pt asta...
     Intreb si eu; de ce primaria nu poate sa coleteze ea direct ? nu au destui angajati? hai sa fim seriosi!

     • Acest comentariu este nepublicat.
      @ TurdaNews · 20:00 05.12.2020
      Precizări:
      - conform legislației, o Primărie NU POATE desfășura activități de acest gen (se pot desfășura prin intermediul unei societăți subordonate, eventual, cum e cazul la Câmpia Turzii).
      - recomandarea este ca serviciile să fie gestionate de firme private, cu contracte clare încheiate în urma unor licitații (cu caiete de sarcini și cerințe), pentru a se evita alte ”intervenții” în efectuarea serviciului (îți dau un exemplu: firma privată de la Turda își desfășoară activitatea cu jumătate din numărul de personal de la Câmpia Turzii, unde e o societate subordonată administrației locale, deși populația deservită la Turda e dublă în comparație cu Câmpia Turzii).
      - referitor la tomberoane de culori diferite: este o directivă europeană care va trebui respectată și de România, într-o formă sau alta. Este vorba despre reducerea cantităților de deșeuri menajere depozitate, iar de aici rezultă colectare selectivă, reutilizarea unor deșeuri etc.
      - chestia cu societatea privată nu are cum să fie o ”spălare de bani”, în condițiile unei licitații, cu caiet de sarcini clar și cu respectarea legislației financiar-contabile. Că există și excepții, este evident! Însă, există organe abilitate care au rolul de a controla astfel de relații contractuale!
      - la întrebarea de ce nu poate primăria să colecteze direct am răspuns anterior: nu are atribuții în acest sens! Astfel de servicii sunt atribuite unor operatori, care dețin certificările necesare (sau expertiza) și care pot desfășura astfel de activități, conform unor norme. Tu chiar crezi că va veni vreun funcționar din Primărie să-ți ridice ție gunoiul și să-l ducă undeva?!
      • Acest comentariu este nepublicat.
       Juan Magal · 07:13 07.12.2020
       ce sa inteleg cu legislatia ... la Turda nu , la Campia da... firma subordonata...
       ai vazut ; aici i problema
       problema- primarie - firma - subordonata...
       birocratia ( si toate persoanele ce traiesc de pe urma iei ) sapa - capuseaza sistemul legislativ!
       Si treaba cu legislatia este clara , fiecare o interpereteaza cum vrea si deschide portita ce il intereseaza.
       Pe omul de rind nu il intereseaza caiete de sarcini ; legi finaciar contabile... ce il doare este sa i duca gunoiul si sa aiba si pretul normal - neumflat de 3-4 maini prin care trece un contract...
       Treaba cu functionarii din primarie ; cunosc cel putin 10 persoane ce nu sint bune la alte munci!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Juan Magal · 22:36 03.12.2020
  SUPERCOM SA
  IN SFIRSIT VAD CEVA NOU ...
  Locul 1 in Top Afaceri Romania Intreprinderi cu Capital Romanesc, domeniul 3811: Colectarea deseurilor nepericuloase ... O FIRMA DIN ANUL 1993 are o vechime de 27 de ani! sper sa iasa bine

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vizitator · 09:10 05.12.2020
  Cititi https://justitiecurata.ro/facturi-duble-la-firma-care-se-pregateste-sa-ia-miliardul-pentru-gunoiale-din-sectorul-2/
  si
  https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-23662708-compania-supercom-nu-are-licenta-din-2014-pentru-face-curatenie-sectorul-2-din-bucuresti-dar-primaria-tot-prelungit-prin-acte-aditionale-contractul-incheiat-1999.htm

  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 19:05 05.12.2020
   DRAGUL MEU VIZITATOR
   Mi-a tinut bucuria 3 zile ca la mort..
   MADE IN ROMANIA!
   Am pus-o! o sa ajungen sa plingem pe drum ca oamenii din sec 2 BUCURESTI...
   Vai mama mea de tara
   chiar nu exista o firma cinstita?

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate