fbpx

 
 
Scrie un comentariu

orosz alexandru

Au trecut doi ani de la moartea plutonierului Orosz Alexandru, nimeni nu a fost trimis în judecată, nimeni nu a fost tras la răspundere.

TurdaNews informa zilele trecute despre faptul că ancheta deschisă de Tribunalul Militar din Cluj în cazul militarului turdean mort prin electrocutare în gara din Alba Iulia, bate pasul pe loc.

Au trecut doi ani de când colegii militari îl plângeau pe camaradul lor, pe peronul gării, iar în spațiul public nu a existat nici o informație despre ancheta ce privește moartea violentă a militarului care a participat într-o misiune în Afganistan dar a murit pe un peron, în România, dintr-o gravă eroare umană.

Acum, după aproape doi ani de cercetări, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj au declinant dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.  

Procurorii din Alba au considerat că este un conflict negativ de competență și au solicitat Parchetului General să stabilească cine este în putere să cerceteze moartea militarului Orosz Alexandru, titrează alba24.ro

După aproape doi ani de la moartea acestuia, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit definitiv că Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba este competent să cerceteze moartea militarului.

Acum la doi ani de la tragicul incident, dosarul a ajuns la Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Reamintim că, în dimineața zilei de 23 noiembrie 2018, plutonierul Orosz Alexandru murea electrocutat, în gara CFR din Alba Iulia, în timp ce efectua o manevră de descărcare a unui tip de tanc dotat cu baterie antiaeriană, denumit Gepard, de pe o garnitură de tren.

Doar de o secundă a fost nevoie ca soldatul să fie electrocutat mortal de liniile de înaltă tensiune.

Citește și: https://turdanews.net/articole/actualitate/73050-2-ani-de-la-moartea-militarului-turdean-orosz-alexandru-prin-electrocutare-niciun-vinovat.html?comment_id=4045

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate