fbpx

 
 
Scrie un comentariu

testare din masina 1

Propunerea a venit din partea Asociației Medicilor de Familie Cluj și ar putea fi pusă în practică în parcarea supermarketurilor.

Pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare la centrele de recoltare a probelor pentru noul coronavirus, medicii de familie propun amplasarea unor centre gratuite de recoltare RT-PCR de tip drive-test în cartierele din Cluj Napoca.

Această procedură ar permite creșterea capacității de testare și ar ușura atât misiunea medicilor, cât și a pacientului, căruia i se recoltează probele fără să fie nevoit să coboare din mașină.

O altă propunere venită din partea medicilor de familie se referă la asigurarea unui depozit de pulsoximetre și butelii de oxigen, pentru măsurarea saturației în oxigen, tratamentul și monitorizarea pacienților cu COVID-19.

Un astfel de punct funcționează și la București, iar numeroși români care pleacă în concediu au apelat, contra-cost, la această metodă

Este propusă o locație în solicitarea pe care au făcut-o către Direcția de Sănătate Publică. Acea locație trebuie să îndeplinească niște condiții, să poată fi amplasate niște echipamente. Vorbim doar de un centru de recoltare, probele vor fi duse la un laborator care are echipament PCR [n.r. pentru testarea COVID-19]. Dacă va întruni toate condițiile, sigur că le dăm tot sprijinul să se miște cât mai repede, pentru că este nevoie de creșterea capacității de testare în acest moment. Ar decongestiona un pic partea de recoltare și ar ajuta cu siguranță”, spune prefectul Mircea Aburdean citat de ebsradio.ro

 

 

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate