fbpx

 
 
Scrie un comentariu

umf cluj

Cinci cadre didactice din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Acestea sunt suspectate că nu ar fi susţinut cursuri de formare continuă pentru farmacişti, dar ar fi acordat diplome pentru 50 de cursanţi care nu au luat parte la cursuri şi nici nu au susţinut vreo probă de verificare a cunoştinţelor.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie – decembrie 2016, doi dintre inculpaţi nu au susţinut un curs de formare continuă farmaceutică şi nu au realizat evaluarea cunoştinţelor participanţilor, dar ar fi acordat credite EFC pentru 30 de farmacişti înscrişi la curs.

În aceeași perioadă, alte trei inculpate, de asemenea, cadre didactice universitare la UMF Cluj-Napoca, nu au susţinut două cursuri de formare continuă farmaceutică desfăşurate în perioada 01 – 29 Noiembrie 2016.

Procurorii au început urmărirea penală în 15.01.2018, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, au mai precizat procurorii.  Aceştia au menţionat că pe parcursul cercetărilor au fost audiate în ultimii 3 ani 44 de persoane din judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Sibiu, Mureş şi Alba şi au fost verificate dosarele a 39 de farmacişti, titrează și clujust.ro

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate