marian morar
m install
nello construct

68 de pacienți depistați pozitiv la COVID-19 în cadrul spitalului din Turda

zamblau eugen

În ultima săptămână la spitalul din Turda au fost testați mai mulți pacienți pentru coronavirus, 68 dintre teste au ieșit pozitive.

Situația este aproximativ asemănătoare cu numărul de teste de acum 2 săptămâni, atunci 65 de teste fiind pozitive.

În cadrul unei raportări valabile pentru perioada 13-19 noiembrie se arată că din 227 de pacienți testați, 159 au avut rezultat negativ și 68 pozitiv.

Pentru pacienții diagnosticați pozitiv COVID-19 s-au aplicat procedurile standard, respectiv: au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane. Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard. 

Având în vedere suprasolicitarea unitatilor medicale, pacienții depistați pozitiv dar asimptomatici, în confomitate cu Legea 136/18.07.2020*republicată, pot opta pentru completarea unei declarații pe proprie răspundere privind autoizolarea la domiciliu (declarație disponibilă în CPU), cu respectarea măsurilor de rigoare care se impun.

Informare pacienți – reguli privind obligațiile pacienților în Compartimentul Primiri Urgențe:

Prezenta reglementare stabilește regulile pentru pacienții care se prezintă în CPU și care se încadrează în definiția de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus – COVID -19 (caz suspect /caz probabil):
– Pacientul trebuie să furnizeze toate datele anamnestice necesare la realizarea pretriajului;
– Pacientul are obligația de a semna acordul informat cu privire la respectarea regulilor de izolare până la sosirea rezultatului testării, în locația precizată de personalul CPU. În caz contrar, personalul CPU va anunța în maxim 2 ore DSP despre refuzul pacientului de a rămâne în izolare;
– I se efectuează recoltarea în vederea testării;
– Pacientul are obligația de a aștepta rezultatul testului în locația indicată de către personalul CPU, să respecte regulile igienice și îndrumările, arată conducerea spitalului turdean.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2