fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

spital turda3 1

În ultima săptămână la spitalul din Turda au fost testați mai mulți pacienți pentru coronavirus, 68 dintre teste au ieșit pozitive.

Situația este aproximativ asemănătoare cu numărul de teste de acum 2 săptămâni, atunci 65 de teste fiind pozitive.

În cadrul unei raportări valabile pentru perioada 13-19 noiembrie se arată că din 227 de pacienți testați, 159 au avut rezultat negativ și 68 pozitiv.

Pentru pacienții diagnosticați pozitiv COVID-19 s-au aplicat procedurile standard, respectiv: au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane. Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard. 

Având în vedere suprasolicitarea unitatilor medicale, pacienții depistați pozitiv dar asimptomatici, în confomitate cu Legea 136/18.07.2020*republicată, pot opta pentru completarea unei declarații pe proprie răspundere privind autoizolarea la domiciliu (declarație disponibilă în CPU), cu respectarea măsurilor de rigoare care se impun.

Informare pacienți - reguli privind obligațiile pacienților în Compartimentul Primiri Urgențe:

Prezenta reglementare stabilește regulile pentru pacienții care se prezintă în CPU și care se încadrează în definiția de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus - COVID -19 (caz suspect /caz probabil):
- Pacientul trebuie să furnizeze toate datele anamnestice necesare la realizarea pretriajului;
- Pacientul are obligația de a semna acordul informat cu privire la respectarea regulilor de izolare până la sosirea rezultatului testării, în locația precizată de personalul CPU. În caz contrar, personalul CPU va anunța în maxim 2 ore DSP despre refuzul pacientului de a rămâne în izolare;
- I se efectuează recoltarea în vederea testării;
- Pacientul are obligația de a aștepta rezultatul testului în locația indicată de către personalul CPU, să respecte regulile igienice și îndrumările, arată conducerea spitalului turdean.

 

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate