fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

santier parasit 1

Problemele pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania au început când firma constructoare a intrat în insolvență. 

Potrivit legislației, în acest caz, banii virați de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu mai sunt folosiți pentru plata subcontractorilor sau a materialelor, ci ajung cu prioritate la creditori.


O bancă e principala entitate înscrisă la masă credală. Reprezentanții ei nu mai sunt de acord ca Straco, firma românească ce construiește lotul de autostradă, să-și plătească mai întâi colaboratorii și abia apoi să-și achite împrumutul. În aceste condiții, plățile pentru lucrările executate sunt blocate, iar constructorul nu își poate plăti subcontractorii. Numai către unul dintre aceștia, valoarea totală a datoriilor se ridică la 12 milioane de lei.


Din această cauză, majoritatea subcontractorilor au părăsit deja șantierul, iar pe cei 16 kilometri nu se mai lucrează aproape deloc.În vara acestui an Compania de Drumuri a găsit o portiță pentru a finaliza măcar nodul rutier din zona localității Chețani, care a permis deschiderea circulației pe lotul vecin, dintre Iernut și Chețani, reletează Radio Cluj.

Statul român a lucrat direct cu subcontractorii și a reușit printr-un artificiu să facă plățile direct în contul acestora.


Această soluție ar putea fi salvatoare atât pentru reluarea lucrărilor pe lotul Chețani – Câmpia Turzii, cât și pentru firmele care au lucrat pe acest tronson, dar nu au fost plătite, mai titrează sursa citată.

Citește și: https://turdanews.net/articole/actualitate/72618-cnair-vrea-sa-deblocheze-lucrarile-intre-campia-turzii-si-chetani-si-isi-asuma-rolul-de-mediator.html

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate