m install
petlinii
nello construct

Klaus Iohannis, despre vaccin, restricții și altele

floris

Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns la mai multe întrebări legate de restricțiile actuale, un posibil vaccin și lipsa locurilor de la ATI.

„Până când nu vom avea vaccinul anti-COVID19, nu există altă soluție decât restricții severe” declară președintele României care consideră că toate măsurile luate de Guvern, în special cele care au intrat în vigoare de luni, sunt juste și menite să acorde un moment de respiro sistemului sanitar.
De asemenea, întrebat de decizia luată de Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional, ca pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, Șeful statului nu aprobă această decizie: „Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen.”
Iohannis este optimist cu privire la evoluția unui posibil vaccin cu toate acestea mai există câteva etape care trebuie parcurse în acest demers iar măsurile nu se pot relaxa deorece virusul pare că se răspândește mai repede ca niciodată.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a completat Iohannis.

Tot personalul medical, dar și persoanele cu grad ridicat de risc, vor beneficia inițial de vaccinare împotriva coronavirusului. Armata română va fi implicată în vaccinarea populației când antidotul va ajunge în țară.

 
 

 

 
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: