fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

ksjfhkdjkff 1

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns la mai multe întrebări legate de restricțiile actuale, un posibil vaccin și lipsa locurilor de la ATI.

„Până când nu vom avea vaccinul anti-COVID19, nu există altă soluție decât restricții severe” declară președintele României care consideră că toate măsurile luate de Guvern, în special cele care au intrat în vigoare de luni, sunt juste și menite să acorde un moment de respiro sistemului sanitar.
De asemenea, întrebat de decizia luată de Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional, ca pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, Șeful statului nu aprobă această decizie: „Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen.”
Iohannis este optimist cu privire la evoluția unui posibil vaccin cu toate acestea mai există câteva etape care trebuie parcurse în acest demers iar măsurile nu se pot relaxa deorece virusul pare că se răspândește mai repede ca niciodată.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a completat Iohannis.

Tot personalul medical, dar și persoanele cu grad ridicat de risc, vor beneficia inițial de vaccinare împotriva coronavirusului. Armata română va fi implicată în vaccinarea populației când antidotul va ajunge în țară.

 
 

 

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate