fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

2 Comentarii

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Soția unui pacient care a apelat la Spitalul Turda, după ce a avut simptome specifice COVID-19, ne-a contactat la redacție pentru a ne relata drama prin care trece soțul ei, dar și ea. 

”Soțul meu a fost dus sâmbătă seara. I s-a făcut testul COVID și a fost băgat în cort. Nici până acum nu i-a venit rezultatul. El este cardiac, are 5 afecțiuni la inimă și are tratament. Nu știu cât mai rezistă în acel cort, unde e frig, mizerie, iar WC-ele sunt sub orice critică! De azi, de la ora 14.00, nu mai știu nimic de el. Probabil i s-a descărcat telefonul și nu a mai avut unde să-l încarce. Am sunat în seara aceasta la Spital, mi-a răspuns o doamnă care m-a repezit, a vorbit urât, și mi-a spus că încă nu i-a venit rezultatul! Și ce face?! Mai stă o noapte în acel cort, în frig?! Nu știu dacă mai rezistă!

Sunt bolnavă și eu de diabet, dar vreau să-i rog să-l lase acasă. dacă are COVID, să iau și eu, dar să nu-l mai țină ca pe un animal! Nu lștiu dacă cei din conducere știu ce condiții sunt acolo. Nu poți sta atâtea nopți, mai ales când ai și alte probleme de sănătate! este inuman! Până îi vine testul, moare de pneumonie și ei zic că a murit de COVID!”, ne-a povestit doamna de 60 de ani, plângând.

Astfel de situații s-au reproșat tot mai des în ultimul timp. Conducerea Spitalului nu a luat o poziție publică prin care să anunțe că a creat condiții, că-și cere scuze sau că va rezolva problema. Tăcere absolută!

S-a anunțat doar faptul că de săptămâna asta la Turda va exista o secție COVID. 

Între timp, situația infectărilor cu COVID o ia razna la Turda. Există informații inclusiv de persoane care au fost internate, pe alte secții, cu test negativ de COVID, iar ulterior le-a ieșit pozitiv! Ceea ce înseamnă că nu este exclus ca virusul să fie răspândit și de către unele cadre medicale.

În intervalul 30 octombrie - 5 noiembrie, la Spitalul Turda au fost descoperiți 100 de bolnavi COVID-19, din cei 296 de pacienți testați. Ceea ce înseamnă peste 30% din numărul testelor efectuate.

Spitalul Turda nu a explicat niciodată deficiențele întâmpinate pentru pacienții care se adresează unității spitalicești și trebuie să aștepte primirea rezultatului testării COVID. Public, s-a vorbit doar despre procedura care se aplică după ce vine testul pozitiv.

”Pentru pacienții diagnosticați pozitiv COVID-19 s-au aplicat procedurile standard, respectiv: 
- Pacienții pozitivi COVID-19 au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane.
- Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard. 
- Având în vedere suprasolicitarea unității medicale, pacienții depistați pozitiv dar asimptomatici, în confomitate cu Legea 136/18.07.2020*Republicată, pot opta pentru completarea unei Declaratii pe proprie raspundere privind autoizolarea la domiciliu (declarație disponibilă în CPU), cu respectarea măsurilor de rigoare care se impun.”, a transmis Spitalul Turda.

În cursul zilei de azi, prefectul Mircea Abrudean a comunicat faptul că la Turda incidența cazurilor este de aproape 5 la mia de locuitori (4,90). 

UPDATE:

Soția domnului ne-a sunat în seara aceasta la redacție, la ora 21.40, și ne-a transmis că totul este OK și că soțul dânsei a fiost internat în spital, pe secția Contagioase.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andra · 15:25 10.11.2020
  In plus ar trebui directorul sa ne explice de ce nu functioneaza radiologia 24/7 din moment ce spitalul are primiri urgente? De ce sunt trimisi pacientii cu ambulanta la clinici private din Cluj-Napoca sau trimis efectiv acasa cu fractura? De ce? Management e complet deficitar!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 10:21 12.11.2020
  Macar sa puna un anunt,
  Va rugam sa va rupeti oasele respectand cu strictete urmatorul program:
  L-V - 9:17
  S: 12-14
  D- evitati fracturile sau mergeti sa va rupeti oasele la Cluj.

  Si mai este ceva la acel aparat antic, te iradiaza precum o bomba atomica.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate