fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

Tribunalul Cluj a respins azi contestația făcută de frații Bogdan și Gigi Roșca, din Câmpia Turzii, împotriva măsurii arestării preventive, dispuse de Judecătoria Turda într-un dosar penal în care sunt acuzați de șantaj, camătă și proxenetism, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

”În baza art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit b) raportat la art. 204 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpații R. G.-B., şi R. R.-B., aflat în IPJ Mureş-CRAP, împotriva încheierii penale nr. 145/29.10.2020 a Judecătoriei Turda, prin care s-a luat măsura arestării preventive. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă fiecare inculpat la plata către stat a sumei de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în calea de atac a contestaţiei. Definitivă. Soluționată și pronunţată în camera de consiliu din data de 09.11.2020.”, se menționează în decizia Tribunalului Cluj, dată în Dosarul 7184/328/2020.

Jurnalistul Ovidiu Bucur a acuzat Parchetul și Judecătoria Turda că i-au hărțuit pe frații Bogdan și Gigi Roșca, cărora li s-ar fi întocmit un dosar fără probe, iar instanța turdeană a aprobat arestarea preventivă a acestora, deși n-ar exista nicio bază!

”Pentru cine nu știe, așa cum am menționat săptămâna trecută, dosarul de urmărire penală în care sunt implicați cei doi frați nu conține NICIO CONEXIUNE între infracțiunile de care sunt acuzați cei doi.

Fiecare persoană implicată în dosar este acuzată de ALTĂ FAPTĂ, însă procurorii i-au inclus ÎN ACELAȘI DOSAR, în speranța că vor reuși să-i acuze și de constituire de grup infracțional.

Pe de altă parte, împotriva NICIUNEIA dintre persoanele implicate în dosarul de urmărire penală nu există nicio plângere penală care să fie atașată la dosar.”, a acuzat jurnalistul Ovidiu Bucur, într-un articol publicat ieri, cu o zi înaintea judecării recursului declarat de cei doi împotriva arestării preventive.

Citește detalii:

Jurnalistul Ovidiu Bucur acuză Parchetul și Judecătoria Turda că i-a ”hărțuit” pe Bogdan și Gigi Roșca!

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au depistat și reținut pentru 24 de ore doi bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, camătă și proxenetism, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. Era vorba despre Roșca Gheorghe Bazil (45 ani) și Roșca Bogdan Raul (36 ani).

În fapt, în perioada octombrie 2018 – mai 2020, Gigi Roșca, din municipiul Câmpia Turzii, ar fi oferit, cu titlu de împrumut, sume de bani cu dobândă mai multor persoane, recurgând  la amenințări cu acte de violență pentru înapoierea sumelor.

Totodată, în cursul anului 2019, Bogdan Roșca, din aceeași localitate, ar fi recurs la amenințarea unei minore cu acte de violență în scopul obținerii de la aceasta a unor sume de bani. De asemenea, în perioada aprilie 2017 – aprilie 2020, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale ca urmare a înlesnirii practicării prostituției de către o femeie.

La data de 29 octombrie a.c., aceștia au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, care au dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, informa IPJ Cluj.

Citește detalii:

Șantaj, camătă și proxenetism la Câmpia Turzii! Bogdan și Gigi Roșca, arestați preventiv!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate