m install
petlinii
nello construct

Panică în piața centrală din Turda din cauza unei interpretări eronate a noilor măsuri de stopare a răspândirii COVID-19!

zamblau eugen
floris

De luni intră în vigoare mai multe măsuri instituite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în vederea combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Printre aceste se numără și închiderea târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor etc. Comercianții dar și cumpărătorii din piața centrală a Turzii au intrat în panică, primii că nu mai au unde să-și vândă marfa, ceilalți că nu mai au de unde să achiziționeze produse, totul dintr-o interpretare greșită a prevederilor legislative.

„Toată lumea e panicată că de luni se închide piața dar nu e așa, cel puțin nu la Turda că e piață deschisă. Nu au închis nici pe perioada stării de urgență pe motiv că lumea trebuie să consume legume și fructe proaspete, nu poți „ucide” micii comercianți. Astea sunt produse tradiționale și de bună calitate direct de la producător” spune un client care încearcă să explice noile prevederi.

Este vorba despre piețele acoperite, adică halele cum sunt cea din Câmpia Turzii spre exemplu! Nu piețele deschise ca cea din Micro 3 sau zona centrală!

Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. 

 

Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară” se arată în Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020, privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Măsurile restrictive se vor aplica de luni, 9 noiembrie pentru o perioadă de 30 de zile.

Totuși înainte ca acestea să fie aplicate ar trebui mai întâi explicate populației pentru a evita o situație ca cea descrisă anterior!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: