fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

Ludovic Orban ID137735 INQUAM Photos George Calin 1024x683

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Situația nu pare să se îmbunătățească la nivel național, iar acest lucru obligă Guvernul lui Orban să prelungească starea de alertă și toate măsurile de protecție împotriva virusului. Astfel toate evenimentele și sărbătorile care se apropie sunt afectate. 

Ziua Națională a României este sărbătorită pe data de 1 decembrie din 1990, și este marcată de parade, cea mai mare și mai populară fiind la Bucurști, dar în acest an, festivitățile nu vor arată la fel.

”Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie, în București, la Arcul de Triumf), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a spus premierul Ludovid Orban.

Precum am văzut și cazul Zilei Armatei Române, Ziua României va avea parte de o celebrare mică și simbolică, departe de a strânge mulțimi de oameni în stradă.

„Normal că vom sărbători Ziua Națională, e Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte, care să țină cont de numărul maxim de persoane într-un spațiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli pe care le vom respecta cu strictețe”, a mai adăugat premierul.

Premierul României s-a pronunțat și cu privire la noaptea dintre ani care o să aibă loc în mai puțin de 9 săptămâni.

”Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată cum sunt nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a spus Orban.

„Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri. Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne", a mai declarat premierul.

2020 pare că ne forțează să ne setăm prioritățile, în special între viața socială activă și sănătatea personală și a celor din jur. Petrecerile și adunările în grupuri mari sunt extrem de iresponsabile pe timp de pandemie, dar asta nu trebuie să ne împiedice să ne simțim bine sau să marcăm în mod plăcut sărbătorile.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate