fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

autostrada sebes turda autostrada transilvania finalizata

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a reafirmat faptul să lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda are șanse mari să fie inaugurat în acest an bazându-se pe progresul fizic al lucrărilor care au ajuns la 95%.

 Lucian Bode, a declarat duminică seară că în acest an vor fi inaugurate trosoanele de autostradă Râşnov – Cristian şi lotul 1 din Sebeş – Turda, dar şi cei 17 kilometri în regim de autostradă din cei 31 de kilometri ai variantei de ocolire a municipiului Bacău.

“Îmi doresc să terminăm tot ce am început și care are un progres fizic de peste 90 la sută - variante ocolitoare, drumuri naționale. Eu cred că anul 2020 va fi anul în care vom putea spune că s-au construit autostrăzi în România, iar perioada 2021-2024 va fi perioada în care infrastructura de transport se va dezvolta și va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economia acestei țări.

În România, să finalizezi un proiect de infrastructură mare la timp este ceva ieșit din comun. Dacă, eventual, reușești să-l finalizezi înainte de termen putem spune că este un miracol. Dar nu este un miracol”, a declarant Lucian Bode la Digi 24.

Ministrul a oferit detalii și despre tronsonul Sebeș-Turda. Bode susține că cei 17 km sunt finalizați în proporție de 95%, iar încheierea lucrărilor depinde de condițiile meteo.

De asemenea, ministrul spune că Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată în următorii 4 ani (excepție: tronsonul care cuprinde tunelul Meseș)!

Ministrul spune că se bazează pe strategia elaborată la nivelul Guvernului, care vizează investiții în lucrări la autostrăzi. Pe hârtie, au fost planificate lucrări în valoare totală de 72,4 miliarde de euro în următorii 10 ani, pe toate modurile de transport. 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate