fbpx

 
 
Scrie un comentariu

carabinieri barbat ct

Un bărbat de 36 de ani, din Câmpia Turzii, a fost arestat de carabinierii din Italia, după ce la locuința sa s-au găsit diverse cantități de explozibil, care a fost folosit în atentate teroriste care au avut loc în Europa.

 Este vorba despre Iosif-Marius Mischian, după cum menționează RefleqtMedia.

El a fost arestat împreună cu un alt român, după ce au fost prinși cu 300 de grame de explozibil folosit în atentatele teroriste de la Paris și de la Londra. Celălalt român este Marcel Lucaci Pavel. Informația a apărut pe siteul Il Matino din Padova și a fost preluată de siteul Rotalianul - revista românului din Italia.

”Marcel Lucaci Pavel, în vârstă de 36 de ani, a fost găsit de carabinieri sâmbătă, 17 octombrie, cu un pachet care conținea substanță explozivă, în grădina unei vile în renovare din Vigonza, mai exact în via Carpane, numărul 15. Bărbatul român avea în mână o pungă în care s-a dovedit mai târziu că erau aproximativ 300 de grame de substanță explozivă, probabil triperoxid de triacetonă (TATP), care a fost ulterior distrusă de echipa de pirotehniști a carabinierilor.

Militarii au percheziționat vila respectivă și au găsit materiale folosite la fabricarea explozivului, instrumentele pentru sinteza lor și câteva cabluri electrice.

Prietenul său, Iosif Marius Mischian, în vârstă tot de 36 de ani și domiciliat tot în Pianiga, la aceeași adresă cu Marcel Lucaci Pavel, a fost arestat ca suspect de complicitate la infracțiune. Inițial, Mischian s-a sustras arestului și s-a ascuns într-un hotel din Aosta unde a fost găsit a doua zi de carabinieri. Acesta și-a petrecut noaptea cu o altă persoană care nu era la cunoștința faptelor.

La domiciliul din Pianiga al celor doi suspecți, carabinierii au găsit materiale suplimentare utile anchetei, cum ar fi carduri de plată, telefoane mobile și materiale informatice”, a menționat Rotalianul, citând informații din peninsulă.

Triperoxitul de triacetonă, substanța descoperită, a fost experimentat de insurgenții palestinieni în anii ’80. 

”Explozibilul a fost folosit la atentatele de la Londra, din 2005 și în atacurile de la Paris, din 2015. Urme de TATP s-au descoperit și într-o serie de atentate dejucate în Europa în ultimii ani.

Ingredientele din care e produs pot fi achiziţionate de la aproape orice supermarket sau magazine de amenajări interioare. Printre substanţele folosite sunt diluantul de curăţat ţevile şi dizolvantul pentru lacul de unghii. Din 2015, la nivel european, vânzarea şi folosirea de substanţe chimice care pot fi folosite la fabricarea explozibililor e restricționată. În Franţa, însă, peroxidul de hidrogen este vândut pentru curăţarea piscinelor, iar dizolvantul pentru lacul de unghii nu are cum să fie interzis.”, precizează publicația Rotalianul.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate