fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

jshfghfdghgf

Oraș după oraș, România pare că se închide din cauza numărului ridicat de cazuri noi Covid-19. Acest lucru presupune anularea evenimentelor atât personale, cât și concerte, expoziții, workshop-uri etc. Din fericire, organizatorii de evenimente au reușit să se regrupeze și să își continue activitatea în online. 

În această situație se află și Asociația Descoperă-ți Pasiunea în IT despre care am vorbit la începutul lunii august când am cunoscut echipa Skeen. ( mai multe detalii despre aceștia puteți găsi în articolul inițial : https://turdanews.net/articole/invatamant/70539-liceeni-care-programeaza-viitorul-medicinei.html )

Pe scurt, în cadrul Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT” (DpIT), 100 de elevi selecţionaţi din 6 oraşe transilvănene alături de mentori ai companiilor de IT din Cluj au creat aplicații aflate în stadiul de prototip, cu utilitate în rezolvarea unor nevoi reale din diferite domenii precum medicină, siguranța şi confortul cetăţeanului, managementul timpului, piața muncii, protejarea mediului și digitalizarea educației. Iar astăzi, pe o platformă online, cele 16 echipe și-au prezentat aplicațiile iar publicul putea să pună întrebări fie vocal fie în scris și să interacționeze cu liceenii participanți.

vgvhhb

Acest eveniment nu este singurul care s-a tradus ușor din offline în online, mai multe workshop-uri (de cosmetică, dezvoltare personală etc ) activează săptămânal și un alt exemplu este Târgul de Cariere, un eveniment mare și important din zona Cluj Napoca a avut loc tot online în acest an și cu succes.

Online-ul nu va putea înlocui niciodată 100% golul lăsat de noile restricții împotriva virusului Covid-19, dar este cea mai bună soluție pentru a ne continua activitatea atât profesională cât și socială.

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate