fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

2 Comentarii

Screenshot 2020 10 22 at 09.06 .47 .png

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Hoka Adrian Cristian, un tânăr rom din Turda, acuză că a fost bătut de polițiștii din Câmpia Turzii, după ce a avut o ceartă cu un taximetrist care a refuzat comanda. Incidentul s-a produs sâmbătă, 17 octombrie.

Hoka Adrian Cristian se întorcea de la o rudă din Viișoara, în jurul orei 21.00, și a comandat un taxi. În momentul în care taximetristul a ajuns la podul Viișoarei și l-a văzut, a refuzat comanda, moment în care tânărul a făcut scandal, lovind inclusiv caroseria mașinii. taximetristul a chemat Poliția, care a intervenit de urgență. Tânărul reclamă că polițiștii au fost violenți cu el, că l-au trântit la pământ lovindu-l cu capul de bordură, în momentul în care i-au pus cătușele.

„Sâmbătă seară, după ora nouă, mă întorceam spre casă de la o mătușă din Viișoara, împreună cu vărul meu. Și, ajunși la podul de la Câmpia Turzii, am vrut să luăm un taximetru, care să ne ducă până acasă, la Turda. Dar taximetristul a refuzat să ne ducă, probabil pentru că urăște romii. Ne-a zis că-i șmecher și nu-i obligat să ia comanda, la care eu am insistat și l-am întrebat de ce s-a făcut taximetrist.

Atunci el și-a chemat un coleg și, împreună, au apelat poliția. Iar când au venit polițiștii la fața locului, aceștia, fără să se legitimeze, m-au pus imediat la pământ - deși nu l-am amenințat sau lovit pe taximetrist. Atât de tare m-au bruscat încât, în cădere, am dat cu fruntea de o bordură. După aceea mi-au pus cătușele și m-au băgat în mașină, ducându-mă la secție. Nu m-au înștiințat de vreo amendă, doar au tot scris ceva pe o hârtie. Și după o oră și jumătate, cât am stat acolo, mi-au dat drumul”, a povestit, tânărul la IML Cluj, citat de BZC.ro.

Koka Adrian Cristian a primit 2 zile de îngrijiri medicale de la IML, iar intervenția polițiștilor din Câmpia Turzii se află în cercetare.

“La data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii – Secţia 4 Poliţie Rurală au fost sesizaţi despre desfăşurarea unei stări conflictuale în localitatea Viişoara. La faţa locului se aflau mai multe persoane, printre care un bărbat care efectua servicii în regim de taximetrie şi un tânăr.

Din primele verificari, a rezultat faptul că în urma unor discutii contradictorii dintre cei doi, tânărul i-ar fi adresat injurii şoferului, acesta lovind totodată cu pumnii componente ale autoturismului.

La solicitarea poliţiştilor, acesta a refuzat oferirea informaţiilor pentru stabilirea identităţii, manifestând un comportament agresiv din punct de vedere verbal faţă de aceştia. De asemenea, ar fi refuzat încetarea manifestării violente, fiind necesară imobilizarea şi conducerea acestuia la sediul Poliţiei municipiui Câmpia Turzii. În urma stabilirii identităţii, tânărul de 25 de ani, din municipiul Turda a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. La sediul poliţiei s-a deplasat şi conducătorul autoturismului, care a formulat o plângere penală privind infracţiunea de distrugere.

După luarea măsurilor legale, tânărul de 25 de ani a părăsit sediul instituţiei, deplasându-se în municipiul Turda, unde a sesizat Poliţia municipiului despre faptul că ar fi fost agresat fizic de către politişti. Aspectele sesizate de acesta se află în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.”, a precizat IPJ Cluj, conform sursei citate.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vasile · 11:47 22.10.2020
  Dacă era Poliția din Ungaria rămânea si fara dinți. Cum sa reacționeze polițiștii cu asemenea indivizi? Să-i ia in brațe?Sunt prea toleranți fiindcă nu au legea foarte puternică de partea lor.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 11:48 24.10.2020
   Vasile 100% drepate
   Daca era in Vest o fura de va-i mama lui de la politie si avea si dosar penal
   pe jos si pe la umbra !
   0 ( zero ) indulgenta cu baieti de baieti care la ce-a mai mica problema: DISCRIMINARE!!!! Am drepturi!
   Primul drept! S-A FI OM!
   Las-a jmecheria de Micro 3 .
   Un 10 cu brio la soferul de TAXI!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate