fbpx

 
 
Scrie un comentariu

YXNoPTdkZWEyOTk2MjZkYzFmZGM2MzNmYzU2NzhmMGViNDA1.thumb

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul unei vizite la sediul INSP că deși se vehiculează mult despre o revenire la starea de urgență, autoritățile nu au intenția de a reveni la aceasta, pe motiv că există și alte soluții pentru situația de criză în care ne aflăm.

"Am convenit sa se lucreze la o metodologie care sa permita luarea unor decizii rapide, coerente, legate de situatia din fiecare localitate si judet. In acest fel vom putea sa evitam restrictiile prea dure. Masurile de baza raman cele discutate: masca, distantarea sociala, igiena corespunzatoare a mainilor, evitarea aglomerarilor si intorducerea de restrictii specifice acolo unde incidenta este mai mare.Sperietoarea cu starea de urgenta e vehiculata de multa lume. Nu intentionez sa revenim la starea de urgenta. Exista masuri mai putin dure care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie sa inchidem toata tara. Pentru a purta masca nu e nevoie de stare de urgenta. Sunt adeptul unor masuri preventive tip masca de protectie, tip distantare sociala, dezinfectarea corecta a mainilor. Evenimentele la care se aduna multa lume si controlul a devenit mai greoi vor trebui restrictionate (nunti, botezuri, serbari)", a afirmat Klaus Iohannis la finalul vizitei de la sediul INSP, conform realitatea.net.

"Despre masca a fost dicutie lunga. Masca este extrem de utila daca vrem sa nu mai avem o raspandire masiva a virusului. Voi duce aceasta discutie mai departe si vom avea discutii despre unde si cand sa purtam masca. Eu recomand tot timpul cand iesiti din casa sa purtati masca in spatiul public", mai spune acesta.

"Inchiderea scolii nu trebuie exagerata. Copiii sunt in siguranta in scoli (...). Nu trebuie sa exageram cu aceste amsuri restrictive pentru ca ajungem in situatii greu de gestionat atat pentru copii, cat si pentru parintii acre trebuie sa mearga la munca. Masurile trebuie luate acolo unde nu exista alta solutie si sa nu se faca exagerari".

"Nu suntem inca la limita. Am solicitat guvernantilor sa caute solutii pentru mai multe locuri la ATI, dar si pentru acei pacienti care nu sunt tocmai in stare grava si care necesita totusi spitalizare. Vom face tot ce ne va sta in putinta pentru a preveni intarea in colaps a sistmemului. Acolo unde sectia de ATI se poate extinde, se va face acest lucru, daca exista specialisti. Daca anumite spitale vor fi transormate sau nu (in spitale COVID - n.r.) asta o va decide Ministerul Sanatatii. Nu sunt adeptul masurilor heirupiste. Nu vreau sa ajungem la situatia pe care am mai avut-o, si anume sa se instaleze paturi la ATI, dar sa nu existe personal specializat (...). Masurile trebuie luate cu cap. Resura materiala se realizata cel mai usor, cu resursa umana e mai greu", a explicat președintele României, Klaus Iohannis.

Sursa: știridecluj.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate