fbpx

 
 
Scrie un comentariu

politist necunoscut

Acum câteva zile, o știre despre un polițist turdean care a refuzat mită un apartament a făcut multă vâlvă în localitate. Unii spuneau că nu are cum să fie real, alții doreau să știe cine este pentru a-l felicita. 

Informația este certă, detaliile fiind stabilite în urma unui proces judecat în instanță, în baza căruia mituitorul a primit o condamnare la închisoare, cu suspendare.

Citește detalii:

Un polițist turdean a refuzat mită... un apartament!

La data de 28.09.2020 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acord de recunoașterea vinovăției cu inculpatul L.D. pentru săvârșirea faptei de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C.p. rap. la art. 5 alin. 1 și art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. (2 acte materiale).

În sarcina inculpatului L.D. s-a reținut că la data de 09.03.2020, după ce a fost oprit în trafic în mun. Turda de către un echipaj rutier și condus la sediul unității de poliție pentru ca polițistul să nu își îndeplinească un act ce nu intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv a nu sancționacontravențiadin data de 05.01.2020, când inculpatul a fost oprit în trafic și a fugit apoi de organele de poliție, acesta i-a oferit suma de 1000 de euro, propunere refuzată de polițist. În timp polițistul întocmea actele și  discuta cu inculpatul, cel din urmă a continuat cu rugămințile de a fi iertat, a scos banii din buzunar și i-a oferit polițistului, propunere refuzată din nou. După verificările efectuate și după ce s-a constatat că inculpatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule la data de 05.01.2020, polițistul i-a adus la cunoștință că urmează să i se întocmească și  dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 335 alin. 2 C.p. iar inculpatul, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, i-a promis polițistului un apartament, promisiune refuzată din nou. 

Fapta a fost denunțată de către polițistul căruia i s-a  oferit mita.

Acordul a fost încheiat pentru o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate, pe durata de supraveghere de 2 ani. 

Printre obligațiile asumate de către inculpat se numără și prestarea de către inculpat a unei munci neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la o instituție publică individualizată și obligarea înculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Cluj.

Suma de 1000 euro este supusă confiscării”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de le lângă Tribunalul Cluj.

Polițistul în cauză este agentul șef adjunct Viorel Pintilie, care s-a mutat la Biroul Rutier Turda din anul 2017, înainte activând la Poliția Câmpia Turzii.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate