fbpx

 
 
Scrie un comentariu

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTFmZWY5NzEwM2VmMzYwMzNkYWU2ZjdkYzRkNDkxOGM5.thumb

Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății să prezinte un mesaj, în contextul în care numărul de cazuri noi de Covid-19 a ajuns la un nou record. În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19 și până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate. În acest context, Nelu Tătaru face un nou apel la populația României pentru a preveni pe cât posibil apariția unui număr la fel sau poate mai mare de cazuri pe zi.

"Suntem în același trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi și 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilație mecanică invazivă.

Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile.

În perioada următoare, în spitaluri și DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare din cei care lucrează în aceste spitale, pentru a putea da acea asistență medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța aceste sisteme medicale.

În măsura în care indicii vor reveni, prin respectarea regulilor, sub 1,5 (de infectări la mia de locuitori – n.red.), vom reveni și noi în momentul în care vom redeschide aceste activități.

Personalul medical este același și de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3.000 pe zi.

Suntem în momentul în care trebuie să-l gestionăm împreună.

Avem un mesaj pentru corpul medical, care, deși obosit, este în continuare acolo și va da acea asistență medicală, dar avem în același timp un mesaj pentru populație.

Haideți să respectăm acele reguli.

Avem și personal medical infectat. Haideți să ne gândim că personalul medical este cel care se expune. Acest personal medical trebuie să îngrijească și persoane infectate sau persoane neinfectate COVID.

Sistemul este cel care ne va da capacitatea. Suntem întrebați de multe ori, noi corpul medical, care ar fi limitele? Am primit 200, primim și 1.000, 2.000, primim și 3.000 de pacienți pe zi.

Haideți să vedem dacă prevenția poate face diferența.

Haideți să vedem de unde pleacă acele focare. Avem evenimente care nu sunt complet supravegheate sau nu se respectă anumite reguli, avem un transport în comun în care putem vedea că nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante.

Aceste restricții reimpuse acum două zile își vor face efectul în 10-14 zile", a declarat Tătaru pentru Digi24

Sursa: Digi24

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate