fbpx

 
 
Scrie un comentariu

marta pozsonyi

Slow Food Turda s-a alăturat și în acest an campaniei europene Good Food Good Farming, a anunțat președintele asociației Marta Pozsonyi, în cadrul unei conferințe de presă.

Inițiativa „Good Food Good Farming” reprezintă o campanie de acțiune a societății civile din Europa, care dorește să contureze politicile agricole ale Uniunii Europene. Este un efort comun a peste 300 de organizații care au ca scop schimbarea PAC (Politica Agricolă Comună) și politica UE asupra agriculturii și a producției de hrană. 

Cu această ocazie, Marta Pozsonyi a prezentat și ce a făcut Slow Food Turda în acest an, în care a desfășurat unele activități și proiecte, chiar dacă pandemia a afectat organizarea unor evenimente. 

În ceea ce privește programul de la Turda, din cadrul inițiativei ”Good Food Good Farming”, acesta a debutat în 3 octombrie și va continua cu următoarele activități:

7 octombrie – Degustare de vinuri ISSA, la Crama la Salina din Turda (doar cu rezervare) 

16 octombrie – Disco Soup, Liceul Teoretic Josika Miklos, Ziua Mondială a Alimentației 

18 octombrie – Brunch de toamnă în via Cramei la Salina (doar cu rezervare)

24 octombrie – Târg de toamnă – produse locale, curtea Liceului Teoretic Josika Miklos

31 octombrie – Eveniment culinar caritabil, Liceul Teoretic Josika Miklos

Marta Pozsonyi a amintit și despre intenția asociației pe care o conduce pentru a continua promovarea turismului culinar și a culturii culinare. În acest sens, asociația a obținut o finanțare de la Ministerul Agriculturii din Ungaria pentru a înființa și dezvolta o școală postliceală, care să pună accentul pe ceea ce înseamnă ”ospitalitate”, cu cursuri de calificare și specializare în diverse ramuri ale turismului gastronomic. Acest proiect este unul amplu, care implică atât o colaborare locală, cât și colaborări de tip regional, național și chiar internațional. Dorința Martei Pozsonyi este ca acest proiect să fie inclus, în cele din urmă, în cadrul învățământului de stat din România.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă (care a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a TurdaNews):

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate