fbpx

 
 
Scrie un comentariu

prognoza meteo ANM pentru vineri 17 octombrie 2 1024x682

Octombrie este a doua lună de toamnă și cea de-a zecea lună din an. Cu o durată de 31 de zile, această lună mai este denumită și brumărel datorită vremii și a căderii brumei. 

Din punct de vedere meteorologic, octombrie 2020 este o lună destul de capricioasă, cu multe ploi în zona noastră, dar acest lucru nu ar trebui să ne împiedice să ne bucurăm de această perioadă la maxim. 

Calendarul creștin ortodox rezervă patru sărbători cu cruce roșie pentru luna octombrie. Acoperământul Maicii Domnului în data de 1 octombrie, Sfânta Cuvioasă Paraschiva în 14 octombrie, Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir în data de 26 octombrie iar în data de 27 Sfântul Dimitrie Basarabov.

Ca evenimente culturale, din cauza vremii nefavorabile și a regulilor impuse de pandemie, deocamdată nu se anunță o lună plină, dar vom reveni pe parcurs cu activități interesante. Momentan, cel mai așteptat eveniment local este Transilvania Drag Race care a fost amânat din 3 octombrie în 11 octombrie. 

Luna octombrie mai este și o lună de tranzit pentru studenții de pretutindeni, în special pentru cei din anul I care trebuie să facă pasul important de a se muta din confortul casei părintești și de a se adapta unui nou oraș și stil de viață. Anul acesta aduce noi provocări pentru ei, datorită situației actuale prin care trecem pentru prima dată și deși universitățile s-au adaptat, situația rămâne destul de haotică și incertă, precum în cazul școlilor. 

La sfărșitul lunii, pe plan astral, o să avem parte și de o ploaie de stele, un fenomen numit Orionidele, care este defapt un curent de meteori care par a veni din constelația Orion, de aici și denumirea. 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate