fbpx

 
 
Scrie un comentariu

refacere magistrala

Deși weekend-ul a fost unul ploios, cea de-a treia acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie) s-a desfășurat la finele săptămânii trecute, la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


13 voluntari din partea organizatorilor, împreună cu salvamontiștii clujeni, au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Vârful Petreasa - Șaua Petreasa – Șesul Buzii – Apa Cumpănița – sub Vârful Toaderu, pe o distanță de circa 4 kilometri.

De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați 5 stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, iar arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor.


Următoarea etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă, în weekend-ul 16-18 octombrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi. Magistrala care e considerată drept unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate