fbpx

 
 
Scrie un comentariu

doza vaccin 1

Peste 70.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite către medicii de familie din întreaga țară, anunță Ministerul Sănătății. Dozele sunt destinate imunizării copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani, cărora le este recomandată vaccinarea. 

Reprezentanții Ministerului amintesc că, pentru sezonul 2020-2021, au fost achiziționate 3 milioane de doze de vaccin antigripa, o cantiate dublă față de anii trecuți.

Primele doze au fost distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică începând cu  mijlocul lunii septembrie. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

Primesc gratuit vaccinul gripal doar persoanele considerate în categoriile cu risc mare de îmbolnăvire, cei peste 65 de ani, adulţi şi copii cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare şi boli metabolice, persoanele instituţionalizate, personalul medical şi femeile gravide.

Toţi ceilalți ar trebui să-l cumpere din farmacii însă dozele se epuizează rapid.

Sezonul gripei începe din octombrie și ține până în mai, însă specialiștii recomandă vaccinarea înainte de debutul sezonului gripei pentru a-i oferi organismului șansa să își construiască imunitatea pentru virus, dar există beneficii chiar dacă vaccinarea se face mai târziu.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate