fbpx

 
 
Scrie un comentariu

spital turda 1

În ultima săptămână patru persoane care au apelat la serviciile spitalului municipal din Turda au fost depistate cu COVID-19.

Potrivit datelor statistice oferite de conducerea instituției, au fost testați 148 de pacienți pentru coronavirus, 144 de teste au ieșit negative, iar 4 au fost pozitive.

Pacienții pozitivi COVID-19 au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane. Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard, iar pacienții au fost transferați la spitalele cu specific COVID-19 din Cluj-Napoca în mai puțin de 24 de ore de la diagnostic.

În intervalul 18-24 septembrie 2020 s-au născut și 11 copii la Spitalul Municipal Turda.

Continuarea activității spitalului în parametri optimi, în condițiile stării de alertă privind pandemia COVID-19.

Fiecare pacient internat va fi tratat ca posibil suspect COVID-19 până la sosirea rezultatului de la laboratorul acreditat pentru testarea COVID-19.

– Tot personalul angajat va purta echipamente de protecție conform protocolului existent.

– Pacienții internați având rezultatul testării COVID-19 negativ vor fi cazați în saloane respectându-se normele de distanțare socială.

– Se asigură triajul epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului propriu la punctele de control – acces în incinta Corpului administrativ și la intrarea principală în spital, cu mențiunea că nu se va permite accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3°C.

– Se va proceda la dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în spaţiile de lucru.

– Continuă testarea COVID-19 a tuturor pacienților internați în spital indiferent de patologie” transmite conducerea unității medicale.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate