fbpx

 
 
2 Comentarii

frauda monitorul

La două secții de votare din Turda, pachetele cu buletine de vot au fost desigiliate, deși legislația impune desigilarea pachetelor abia în ziua votului, între orele 6.00-7.00.

Reprezentanții unui partid politic au sesizat acest lucru.

”În secția cu numărul 253, de la Școala Teodor Murășanu din Turda, a fost desigilat un pachet cu buletine de vot. Din acesta s-au sustras 61 de buletine.

Pachete de buletine de vot desigilate s-au înregistrat și la  secția 272, mai exact la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda.”, menționează Monitorul de Cluj.

”Potrivit art. 82 alin 2 din Legea 208/2015, desigilarea pachetelor cu buletinele de vot și aplicarea ștampilei de control se va face doar în ziua votării, în intervalul 6:00-7:00 dimineața.

El a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la situație.”, menționează Actual de Cluj.

Suspiciunile au apărut după ce, pe final de campanie, la un post de televiziune național au apărut informații cu oficiali din secțiile de votare care ar fi făcut campanie pentru un candidat, lucru interzis de lege.

Video viral

Tot azi, jurnalistul clujean Sabin Gherman a publicat pe contul său o înregistrare video, cu un chef desfășurat în cursul zilei de azi, și totodată un mesaj transmis premierului Ludovic Orban, atrăgându-i atenția asupra unui ”grup de liberali”, care mai degrabă par din zona lumii interlope. 

UPDATE 27.09, ora 13.55:

Biroul Electoral de Circumscripție Cluj ne-a transmis în urmă cu câteva momente câteva precizări despre acest caz:

”Nu există sesizare despusă în acest sens la IPJ Cluj.

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Turda a pronunțat Hotărârea 59/26.09.2020 prin care a fost soluționată întâmpinarea formulată de către membrii biroului electoral al secției de votare nr. 253 Turda, ocazie cu care a fost respinsă întâmpinarea, ca fiind rămasă fără obiect. Această hotărâre nu a fost contestată ulterior  și a fost afișată la sediul biroului electoral de circumscripție.

Biroul Electoral de Circumscripție Turda ne-a transmis că s-a constatat doar existența unei erori la numărarea buletinelor de vot primite, împrejurare care a fost remediată, fără a se înregistra vreo situație de nelegalitate”.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 08:29 27.09.2020
  Au scos buletine pentru voturile preplatite?
  PS campaniile electorale sunt din ce în ce mai josnice, in concordanță cu competențele candidaților, care sunt din ce in ce mai slabi.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ale · 12:00 27.09.2020
  Pe ăstia nu trebuie să-i ducă cu taxiurile că secția de votare este la doi pași!!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate