fbpx

 
 
Scrie un comentariu

traficanti retinuti

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2020, o grupare formată din 28 de persoane a desfășurat activități de comercializare droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori de pe raza județelor Cluj și Hunedoara.


La data de 23.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat un număr de 38 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Cluj și Hunedoara, în urma cărora au fost ridicate 525 grame de cannabis, 222 grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, suma de 6484 lei, 5 laptopuri, telefoane mobile, 7 cântare electronice, un pistol de airsoft, instrumente pentru consumul drogurilor, iar până la momentul acțiunii au mai fost capturate alte aproximativ 3 kg de substanțe psihoactive.


În cursul zilei de astăzi, cei 12 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia și BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, informează DIICOT

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate