fbpx

 
 
Scrie un comentariu

aspiranti salvanont

Trei aspiranți la statutul de salvator montan din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj (SPJSS Cluj) și unul din Formația Salvamont Vlădeasa au absolvit cu brio etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont.

Timp de 15 zile, în perioada 5-20 septembrie 2020, la Centrul Național Salvamont de la Padina, Munții Bucegi, cei patru și-au însușit și perfecționat toate tehnicile de salvare din munți pe timp de vară.


Pe lângă evaluarea permanentă, în cadrul fiecărei zile de pregătire, din partea instructorilor și ajutorilor de instructori ai Școlii Naționale Salvamont, cursanții au avut de susținut patru sesiuni de examene: medical, de intrare în Școala de vară, de absolvire a primului modul și trecere în al doilea, de avansați, și examenele finale de absolvire a școlii, atât cele teoretice cât și cele practice.


Începând din această sesiune de pregătire, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj are un reprezentant în Corpul instructorilor din cadrul Școlii Naționale Salvamont. Toth Attila, șef serviciu Salvamont, Salvaspeo, Scufundări, din cadrul SPJSS Cluj a devenit instructor după exercitarea profesiei de salvator montan timp de cinci ani, susținerea examenelor pentru instructor din cadrul Școlii Naționale Salvamont (vară și iarnă, în care a fost și ajutor de instructor) și absolvirea cursurilor de formator.

Salvatorul montan este persoana calificată profesional să desfășoare activități de patrulare preventivă, de asigurare a permanenței în bazele, punctele și refugiile Salvamont, de căutare a persoanei dispărute, acordare a primului ajutor medical în caz de accidentare și transportarea accidentatului sau a bolnavului până la predarea acestuia la Ambulanță/SMURD/elicopter sau la prima unitate sanitară. Calificarea profesională a salvatorilor montani se dobândește prin parcurgerea a trei programe: aspirantura (pe perioada de minim doi ani), Școala de vară și cea de iarnă.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România este singura structură acreditată din România care poate forma salvatori montani.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate