fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Spitalul Municipal Turda a dat publicității situația pacienților care s-au adresat unității spitalicești și care au fost descoperiți cu COVID-19, în ultima săptămână.

Astfel, din cele 129 de persoane care au fost testate în ultima săptămână, 5 pacienți au fost depistați pozitiv.

Pentru pacienții diagnosticați pozitiv cu COVID-19, se aplică proceduri standard. pacienții sunt izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane. Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet, conform cerințelor standard, informează direcțiunea spitalului. Pacienții cu COVID-19 au fost transferați la spitale COVID-19 din Cluj-Napoca, în mai puțin de 24 de ore, mai informează Spitalul Turda.

Conducerea Spitalului anunță că fiecare pacient care se adresează unității spitalicești va fi considerat suspect COVID-19, până la sosirea rezultatului privind testarea efectuată. În cazul în care rezultatul este negativ, va fi internat pe secțiile spitalicești aferente, păstrându-se distanțarea socială. Personalul medical este triat la intrarea în serviciu, verificându-se ca temperatura să nu depășească 37,3 grade Celsius.

”Necesarul de medicamente și echipamente medicale este acoperit pe o perioadă de siguranță. Continuă achiziția de materiale sanitare și medicamente în funcție de necesități. Farmacia Spitalului continuă prepararea de dezinfectant pentru mâini conform recomandărilor OMS, pentru uz intern. Capacitatea de preparare este de 50 litri/săptămână. Cele 6 linii de gardă (CPU, ATI, Medicină Internă, Chirurgie generală, Ginecologie și Pediatrie) sunt acoperite complet cu personal medical 24/24ore.”, a mai anunțat Spitalul Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate