fbpx

 
 
Scrie un comentariu

inmatriculari auto

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că vor fi organizate 26 de sedii secundare, în alte localități decât municipiile reședință de județ din țară, în care se vor prelua documente pentru înmatricularea autovehiculelor și se vor elibera plăcuțele de înmatriculare. Printre aceste localități a fost menționată și Câmpia Turzii!

"Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei", a declarat Marcel Vela.

Printre localitățile menționate figurează și Câmpia Turzii, conform Agerpres. Turda nu a fost menționată.

"Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului din judeţele pe care le-am enumerat vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate", a spus Vela.

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a spus că acest birou se va înființa în noua clădire a Poliției, de pe strada George Coșbuc. Practic, asta a fost condiția sub care administrația locală a cedat clădirea către Poliția Română, în baza unui protocol tripartit (primărie - Poliție - Prefectură).

Primarul din Turda, Cristian Matei, a anunțat și el înființarea unui serviciu de înmatriculări auto, după ce a inaugurat serviciul de pașapoarte în noua clădire care funcționează pe tipul Biroului Unic pentru Cetățeni, în clădirea fostei poște de lângă BCR. Însă, deocamdată, doar Câmpia Turzii va funcționa ca sediu secundar în județul Cluj.

UPDATE:

Primarul Dorin Lojigan a avut o reacție privind vestea înființării biroului de înmatriculări auto.

”Înființarea unui punct de lucru al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la Câmpia Turzii a fost poate cea mai grea luptă din acest mandat. O luptă politică în primul rând, dominată de orgolii în detrimentul cetățenilor, o luptă acerbă pe care am dus-o inclusiv în instanță și la care nu am renunțat indiferent de obstacole, pentru că am crezut în victorie. Mai mult decât atât, a reprezentat și reprezintă obiectivul îndeplinit al comunității din Câmpia Turzii, al fiecăruia dintre dumneavoastă care v-ați alăturat administrației locale în acest demers și ați pledat, vocal, pentru un drept legitim: acela de a avea servicii publice accesibile, într-un municipiu aflat în continuă dezvoltare.

Astăzi putem spune împreună: OBIECTIV REALIZAT!

Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela, nr. 139 din 16.08.2020, serviciile publice județene regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor organiza la sediile secundare de lucru, între care și municipiul Câmpia Turzii, activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii, în zilele de marți și joi.

Spațiul în incinta sediului Poliției Câmpia Turzii este pregătit și cu sprijinul Instituției Prefectului - județul Cluj, în cel mai scurt timp, înmatricularea vehiculelor se va realiza la noi acasa.

Multumesc public prefectului Mircea Abrudean pentru implicare în acest proces.”, a spus primarul Dorin Lojigan, în această dimineață.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate