fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

doza vaccin

Luni relatam despre faptul că vaccinul antigripal lipsește din farmaciile turdene și nu numai, iată că între timp lucrurile se schimbă.

Farmaciștii spuneau că nu există în depozit la această oră și toată lumea așteaptă ca acesta să intre în circuitul comercial, lunile octombrie și noiembrie fiind ideale pentru vaccinarea persoanelor în cazul gripei sezoniere. 

Între timp, prima tranșă de vaccin antigripal a fost livrată în România, dozele urmând să fie distribuite săptămâna aceasta către Direcţiile de Sănătate Publică, de unde vor ajunge la medicii de familie. 

De la Direcţiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului. Într-o primp fază au sosit 400.000 de doze de vaccin.

Primesc gratuit vaccinul gripal doar persoanele considerate în categoriile cu risc mare de îmbolnăvire, cei peste 65 de ani, adulţi şi copii cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare şi boli metabolice, persoanele instituţionalizate, personalul medical şi femeile gravide.

Toţi ceilalți ar trebui să-l cumpere din farmacii însă dozele se epuizează rapid.

Sezonul gripei începe din octombrie și ține până în mai, însă specialiștii recomandă vaccinarea înainte de debutul sezonului gripei pentru a-i oferi organismului șansa să își construiască imunitatea pentru virus, dar există beneficii chiar dacă vaccinarea se face mai târziu.

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate