fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

doza vaccin

Încă nicio farmacie de pe raza Turzii nu are în stoc vaccinul antigripal deși sezonul infecțiilor respiratorii se apropie cu pași repezi.

Reprezentantul unei unități farmaceutice spune că nu există în depozit la această oră și toată lumea așteaptă ca acesta să intre în circuitul comercial, lunile octombrie și noiembrie fiind ideale pentru vaccinarea persoanelor în cazul gripei sezoniere. Atenție însă, vaccinul pentru gripa sezonieră nu te scapă și de coronavirus!

„Așteptăm și noi, chiar ieri am întrebat la depozit nu îl au încă, până acum trebuia adus, vorbim de vaccinul tetravalent care costă undeva la 60 de lei. Vaccinarea este cel mai bun mijloc specific de prevenire a gripei. Vaccinurile tetravalente cu virus inactivat - injectabile sunt utilizate pentru toate categoriile de vârstă, începând cu 6 luni” explică farmacista.

Primesc gratuit vaccinul gripal doar persoanele considerate în categoriile cu risc mare de îmbolnăvire, cei peste 65 de ani, adulţi şi copii cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare şi boli metabolice, persoanele instituţionalizate, personalul medical şi femeile gravide.

Toţi ceilalți ar trebui să-l cumpere din farmacii însă dozele se epuizează rapid.

Sezonul gripei începe din octombrie și ține până în mai, însă specialiștii recomandă vaccinarea înainte de debutul sezonului gripei pentru a-i oferi organismului șansa să își construiască imunitatea pentru virus, dar există beneficii chiar dacă vaccinarea se face mai târziu.

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate