fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

descinderi perchezitii

Marți dimineață la Câmpia Turzii au avut loc mai multe percheziții domiciliare la o grupare specializată în înșelăciuni prin metoda „Acoperișul”.

Cu această ocazie oamenii legii au ridicat materiale, bani, telefoane mobile, dar și arme de foc. Totodată, mai multe persoane au fost duse la sediul Poliției Municipiului Câmpia Turzii pentru audieri.

Acum polițiștii din Sebeș transmit că au reținut doi bărbați din Câmpia Turzii care sunt cercetați pentru înșelăciune, șantaj, distrugere și tentativă la înșelăciune. Faptele ar fi fost săvârșite în legătură cu lucrări de înlocuire a scocurilor, iar victime au fost cetățeni din comunele Gârbova și Pianu, județul Alba.  

La data de 8 septembrie 2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi bărbați de 23 și 48 de ani, din Câmpia Turzii, care sunt cercetați pentru fapte de înșelăciune, amenințare, distrugere, șantaj și tentativă de înșelăciune, fapte săvârșite în luna mai 2020 și a căror victime sunt cetățeni din județul Alba.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, la data de 28 mai 2020, împreună cu alți 3 bărbați, din Câmpia Turzii, s-ar fi prezentat la locuința unei familii din comuna Gârbova, căreia i-ar fi oferit servicii de schimbare a întregului sistem de colectare al apelor pluviale, contra sumei de 400 de lei. Ulterior, după ce au demontat vechiul sistem, ar fi revenit asupra prețului, cerând unul mult mai mare.

Proprietarii locuinței le-a cerut să oprească lucrarea și să părăsească locuința, moment în care cei 5 i-ar fi amenințat cu moartea, în cazul în care vor anunța poliția.

Prejudiciul reclamat de victimele infracțiunilor este de 1.000 de lei, constând în distrugerea sistemului de colectare a apelor pluviale și a unor elemente din componența acoperișului. 

O altă faptă ar fi fost săvârșită la data de 30 mai 2020, în comuna Pianu.

De această dată, bărbații ar fi abordat o femeie de 63 de ani, pe care ar fi convins-o să înlocuiască sistemul de colectare a apei pluviale, convenind un preț de 200 de lei/metru. La finalizarea lucrării i-ar fi cerut 200 de euro/metru, motivând că aceasta a fost înțelegerea i nițială.Ar fi reușit, astfel, să o înșele pe femeie cu suma de 14.000 de lei” relatează polițiștii din Alba. 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activități infracționale precum și pentru depistarea celorlalte persoane împreună cu care ar fi săvârșit faptele.

Reamintim că înșelătoria „Acoperișul” cu escroci din Turda și Câmpia Turzii a revenit de curând în forță. De această dată dau lovitura în Alba!

”Constructorii” reapar sistematic în oraș și împrăștie fluturași publicitari în parcările marilor magazine și printre blocurile de locuințe (îi lasă în parbriz sau îi agață de portieră). 

”Oferta” promite prețuri mici, consultanță gratuită și chiar un discount de 20%, sau, după caz, 12% pentru pensionari.

Aparent, este vorba despre o afacere bună. În realitate, costurile vor ajunge la prețuri astronomice.

Citește și: Percheziții la Câmpia Turzii în această dimineață! UPDATE

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate