fbpx

Scrie un comentariu

salvamontiști

Patru aspiranți din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au început cursurile Școlii Naționale Salvamont, după ce timp de doi ani s-au pregătit împreună cu salvatorii montani experimentați din cadrul serviciului.

Cursurile au început ieri, la Centrul Național de Formare Profesională Salvamont Padina din masivul Bucegi, primele zile fiind dedicate pregătirii medicale a aspiranților în vederea acordării primului ajutor în condițiile specifice zonei montane.

Ciclul de pregătire națională a cursanților cuprinde patru etape, două sesiuni de vară și două de iarnă. Totodată, începând din această sesiune de vară, șeful Serviciului Salvamont, Salvaspeo, Scufundări din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Toth Attila, a devenit instructor în cadrul Școlii Naționale Salvamont, informează Consiliul Județean Cluj. 

„Pe lângă corpul de instructori, monitori și evaluatori ai Salvamont România, la aceste sesiuni de formare profesională își aduc contribuția Departamentul pentru Situații de Urgență, Centrul de pregătire SMURD, care vor asigura pregătirea medicală și Inspectoratul General pentru Aviație, care va susține cursurile de salvare cu elicopterul”, arată Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

Potrivit sursei citate, anual reușesc să promoveze formele de pregătire profesională circa 70 de noi salvatori montani.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate