fbpx

Scrie un comentariu

descinderi perchezitii

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață la Câmpia Turzii efectuate de echipaje mixte de poliție și jandarmerie.

Potrivit unor surse neoficiale este vizată o grupare specializată în înșelăciuni prin metoda „Acoperișul”.

Oamenii legii au ridicat materiale, bani, telefoane mobile, dar și arme de foc. Totodată, mai multe persoane au fost duse la sediul Poliției Municipiului Câmpia Turzii pentru audieri suplimentare, informează Refleqtmedia.ro

TurdaNews a solicitat poziția oficială a IPJ Cluj legată de acest caz.

Reamintim că înșelătoria „Acoperișul” cu escroci din Turda și Câmpia Turzii a revenit de curând în forță. De această dată dau lovitura în Alba!

”Constructorii” reapar sistematic în oraș și împrăștie fluturași publicitari în parcările marilor magazine și printre blocurile de locuințe (îi lasă în parbriz sau îi agață de portieră). 

Cum funcționează? Totul începe așadar cu un fluturaș ”otrăvit” plasat pe parbrizul mașinilor parcate în oraș, mai ales în zona caselor, uneori și în scările blocurilor, acolo unde accesul este posibil.

”Oferta” promite prețuri mici, consultanță gratuită și chiar un discount de 20%, sau, după caz, 12% pentru pensionari.

Aparent, este vorba despre o afacere bună. În realitate, costurile vor ajunge la prețuri astronomice. Poliția nu face nimic pentru că oamenii nu depun plângere, intimidați de numărul mare al ”negociatorilor” pe care firma îi trimite ulterior la încasat banii.

La negocieri sosește un membru al grupului cu aspect îngrijit, care se vrea convingător. Acesta este cel care încheie contractul. Nu uită să întrebe, în cazul persoanelor vârstnice, unde lucrează copiii și pe cine au mai apropiat. Evită zonele rurale, unde oamenii sunt mai uniți și unde aceștia, atunci când autoritățile nu îi apără, își fac singuri dreptate.

La ”muncă” vin însă rudele gaborilor care dețin firmele. Decopertează acoperișul și de acolo încep presiunile asupra proprietarilor.

După finalizarea lucrării, la calculul final, oamenii au o surpriză: prețul este de aproximativ 8 până la 10 ori mai mare decât cel stabilit inițial!

Citește și: Firmele de țepari gabori din Turda și Câmpia Turzii, au reapărut la Alba Iulia

UPDATE:

Potrivit IPJ Cluj, activitatea a fost coordonată de polițiștii de la IPJ Alba, oamenii legii din Câmpia Turzii au acordat doar sprijin în vederea desfășurării perchezițiilor, respectiv a cercetărilor.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate