fbpx

Scrie un comentariu

verificare masti 1

Poliția Locală Turda în luna august 2020 a continuat acțiunile în scopul respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției umane cu noul coronavirus COVID–19

Acțiunile s-au concretizat în verificări  zilnice la domiciliul persoanelor aflate în izolare, acțiuni de verificare a purtării corepunzătoare a măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice în spațiile închise și mijloace de transport în comun. Pentru nerespectarea măsurilor impuse de legea 55/2020 au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2600 lei. 

De asemenea, cei 53 de polițiștii locali au acționat și în domeniile conferite de legea 155/2010 a poliției locale acționând în scopul respectării prevederilor HCL199/2019 privind buna, gospodărire a localității și pentru prevenirea tulburării liniștii și ordinii publice dar și a protejării populației împotriva unor activități comerț ilicite, fiind întreprinse și acțiuni pe lina disciplinei în construcții.

Pe linia bunei gospodăriri a localității, polițiștii locali pe linie de ordine publică au luat măsuri pentru respectarea normelor legale privind depozitarea deșeurilor în locurile special amenjate în containerele de colectre selectivă și combaterea înființării rampleor clandestine prin sancționarea persoanelor care depozitează deșeurile în locuri nepermise, aplicându-se sancțiuni contravenționale în valoare de 4200 lei. Pentru tulburarea liniștii și ordinii publice încălcarea normelor de conviețuirea socială prevăzute de Legea 61/1991 polițiștii locali au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.950 lei.

În luna august pe linia disciplinei în construcții s-au verificat 68 edificări de construcții, iar pentru lipsa Autorizației de Construcție în 12 cazuri s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, se arată în raportul de activitate din perioada menționată.

În perioada analizată s-au soluționat 75 petiții ale turdenilor și s-au luat măsurile legale  pentru soluționarea a 287 sesizări telefonice prin dispeceratul Poliției Locale, iar pentru 48 apeluri primite prin Serviciul de Urgența 112  s-au întocmit conform procedurilor și fișele de eveniment care au fost transmise Poliției Municipiului Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate