fbpx

Scrie un comentariu

autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, că în prezent niciunul din cele 10 tronsoane ale Autostrăzii Transilvania care mai sunt de executat nu mai este blocat, fiind finalizate, în proiectare sau în execuţie.

Prezent sâmbătă, la Marca, la semnarea contractului pentru tronsonul de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău, ministrul a făcut o trecere în revistă a situaţiei celor 10 sectoare de autostradă, precizând că în momentul preluării guvernării s-a lucrat pe două tronsoane, restul fiind “în aer”.

"În luna septembrie, vom da în trafic 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. După ce ieri am dat în trafic cei 5,3 kilometri de autostradă dintre Biharia şi Borş, (...) peste câteva zile vom da în trafic şi cei 18 kilometri din Autostrada Transilvania, dintre Iernut şi Cheţani. În acest moment, sunt în execuţie 54 de kilometri de autostradă. Mă refer la tronsoanele Târgu Mureş - Ungheni, Cheţani - Câmpia Turzii şi Chiribiş - Biharia. De asemenea, avem semnate contracte pentru proiectare şi execuţie pentru tronsoanele Zimbor - Poarta Sălajului şi de astăzi Nuşfalău - Suplacu de Barcău, însumând 26 de kilometri. Ieri, CNAIR a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru execuţia celor 30 de kilometri de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor. Mă refer la compania românească UMB din Bacău. Ultimele două secţiuni din Autostrada Transilvania, din cele 10 (...) sunt în pregătire pentru lansarea procedurii de achiziţie pentru proiectare şi execuţie. Mă refer la tronsonul Poarta Sălajului - Zalău - Nuşfalău, 41 de kilometri, inclusiv tunelul de pe Meseş, cu un termen de depunere a ofertelor, cu precalificare, 16 noiembrie 2020. Tronsonul Suplacul de Barcău - Chiribiş este de asemenea scos la licitaţie, iar pentru cei 26 de kilometri aşteptăm depunerea ofertelor pe 23 noiembrie, acest an", a precizat Lucian Bode, conform Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că în cele 10 luni de guvernare liberală au fost daţi în trafic 25 de kilometri de autostradă, pe 54 de kilometri se lucrează, 26 de kilometri sunt cu contracte de proiectare şi execuţie semnate, 30 de kilometri în etapa de contestaţie şi 67 de kilometri în procedură de achiziţie publică.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate