fbpx
Scrie un comentariu

evenimente private 1

Guvernul a aprobat modificarea regulilor de organizare a evenimentelor private, cum sunt nunțile, un botezurile sau a altor evenimente privat. 

Astfel, prin Hotărârea de Guvern adoptată luni s-a stabilit că la evenimente organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Aceste noi reguli vor fi valabile începând cu data de 1 septembrie.

La aceeași ședință, Guvernul a aprobat deschiderea restaurantelor și a cafenelelor, cu respectarea distanțării sociale (minimum doi metri între mese) dar și cu respectarea normelor de igienizare. Numărul de persoane care vor putea sta la o masă va fi de maximum 6 persoane. În ceea ce privește activitățile de tip bar/club/discotecă se menține interdicția.

Astfel sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

- permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

- administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

- se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

- reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție. Desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator