fbpx

2 Comentarii

WhatsApp Image 2020 08 26 at 13.47.10

Astăzi a avut loc o conferință de presă susținută de primarul Dorin Lojigan pentru inaugurarea noului sistem de supraveghere video implementat în Municipiul Câmpia Turzii.

La această conferință au participat pe lângă primarul orașului, prefectul Mircea Abrudean, Irina Munteanu subprefect,  reprezentanții constructorului din partea companiei Orange Cosmin Buza, Ioan Costantea, Ciprian Foghiș, din partea Prime Telecom, George Slavu, Dumitru Nanu, iar din partea Atom Solutions, Răzvan Dumitru și Adrian Drăgan. De asemenea au fost prezenți cei doi comandați ai Poliției Naționale din Municipiul Câmpia Turzii și comandatul Poliției Locale din Câmpia Turzii.

Acest sistem de supraveghere este unic în țară și se bazează pe inteligență artificială. Presupune 132 de camere video instalate în zonele cu risc de criminalitate din Municipiul Câmpia Turzii, pentru supravegherea locurilor de joacă, cele de depozitat deșeuri menajere sau cele predispuse la accidente rutiere. Pe lângă cele 96 de camere video instalate (Câmpia Turzii având deja 36 ), proiectul a presupus și aproximativ 30 de km de fibră optică.

Astfel, începând de astăzi, 26 august, toate zonele respective o să fie monitorizate 24/24, iar sistemul inteligent va depista în timp real acolo unde se petrece o ilegalitate. Unicitatea sistemului este dată de protejarea identității persoanelor care apar pe filmări prin anonimizarea acestora la nevoie. 

Cămpia Turzii se apropie din ce în ce mai mult de conceptul de Smart City pe care ar trebui să îl vedem peste tot în anul 2020. Acest sistem este menit să prevină criminalitățile și să ofere liniște cetățenilor orașului.

Vezi declarațiile oficialilor de la conferința de presă:

Vezi cum funcționează sistemul de supraveghere video:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Alina · 13:28 27.08.2020
    Oare se vede pe camere mirosul oribil de pe strazi domn primar? Cand trece masina de gunoi, lasa "cadou" pe toate strazile o dara urat mirositoare si resturi ! Multumim pentru mirosul de gunoi ce trebuie sa-l suportam zilnic de pe strazi, ce nu se vede prin camerele de "supraveghere"!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    COVACI · 06:29 29.08.2020
    Asta ce conduce orasul daca o vazt ca nu poate baga bani in cele 3 lacuri o zis sa umple orasu de camere. Cand mergi cu masina pe drumurile din Campia Turzii parca mergi pe calea ferata! Dar noi umplem orasul de camere de filmat ....
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate