fbpx

Scrie un comentariu

Screenshot 2020 08 22 at 10.57 .17 .png

O femeie din Câmpia Turzii a trecut printr-o adevărată dramă, fiind și bătută și cu terenul ocupat! Teodora Brândean are 52 de ani și este văduvă. Are un teren în județul Mureș, pe care l-a acaparat un vecin arțăgos, care i-a spart gura, în momentul în care i-a cerut socoteală.

Incidentul s-a produs lunea trecută, în momentul în care a mers la proprietatea ei din județul Mureș și a constatat că vecinul său s-a pus stăpân pe teren, spunând că este arendașul, ocazie cu care i-a tras și un pumn de i-a spart gura.

„După decesul soţului, petrecut în anul 2018, locuiesc împreună cu tata în Câmpia Turzii, însă deţin - într-o localitate relativ apropiată din judeţul Mureş, Şăulia de Câmpie - o casă şi zece hectare de pământ. Ieri am fost până acolo, la chemarea organului de poliţie, pentru a semna un dosar penal legat de fiul meu – acum aflat în Spania - care mă ameninţase mai demult cu moartea, chiar pentru proprietatea respectivă, pe care şi-o dorea.

Practic, am venit ca să-l iert şi să opresc urmărirea lui penală, că doar i-s mamă şi nu-i pot purta ură veşnică pentru o ceartă avută la nervi. După ce am rezolvat formalităţile la poliţie, am zis să mergem să vedem ce-i mai nou la gospodărie. Când colo, la intrare pe terenul meu dau de un gard electric - şi de vecinul nostru, dl. Ion, turbat de furie. A zis că mă omoară, deoarece nu am niciun drept să intru acolo, nici măcar în casă, el fiind arendaş pe toată proprietatea, printr-un act semnat cu fiul meu şi primăria comunei.

În urmă cu doi ani am făcut contract de arendă cu un alt vecin, nu cu el – tot prin primărie – dar am aflat între timp că primăria ar fi întocmit încă un contract, între el şi fiul meu, în ciuda faptului că eu eram proprietarul a tot ce se află acolo. Şi mai ştiam un lucru: acela că, din cauza violenţei acestui vecin, arendaşul ales de mine n-a putut lucra deloc pământul în toată această perioadă de timp.

Acuma, cum vă ziceam, mi-am găsit proprietatea înconjurată cu gard electric, livada distrusă, curtea la fel, uşa casei spartă şi, dinăuntru, o mulţime de bunuri sustrase: frigider, televizor, o bicicletă... Văzându-mă, individul a sărit la mine, mi-a rupt – dintr-un pumn - lucrarea dentară şi apoi mi-a mai ars un pumn în umăr, atât de tare încât nici nu-l mai simt de atunci.”, a povestit femeia din Câmpia Turzii, pentru BZC.ro.

Cu toate acestea, la IML s-a constatat că ”nu sunt urme vizibile”, asta și pentru că ”dinţii sparţi, conform legii, nefiind naturali, distrugerea lor nu poate fi luată în considerare”, după cum a menționat sursa citată.

Ulterior, Teodora Brândean a spus că secretarul comunei a recunoscut că vecinul său nu deține niciun document valabil de arendare a terenului.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate