fbpx

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Maximum două grame de grăsimi la 100 de grame din conținut este limita la care producătorii vor trebui să se limiteze cu privire la acizii grași trans din alimente conform unei legi promulgată miercuri de către președintele Klaus Iohannis.

Despre această lege găsiți mai multe informații în următorul articol:

https://turdanews.net/articole/actualitate/70533-chipsurile-supa-la-plic-si-margarina-cateva-dintre-produsele-care-o-sa-fie-interzise-prin-lege.html

Pe scurt, acizii grași trans sunt folosiți pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor și pentru un aspect plăcut. Se găsesc în cantități mari în produsele prăjite, fast food, chipsuri, supa la plic etc. Studiile arată că aceștia sunt dăunători organismului și sunt cauza multor boli.

La un an după ce Comisia Europeană a aprobat regulamentul care vizează alimentele bogate în grăsimi procesate, parlamentarii României au adoptat legea propusă încă din 2017 de către deputatul USR, Adrian Weiner, iar în prezent această lege a primit aprobarea finală de la președintele țării.

Producătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei. Iar produsele vor fi retrase de pe piață.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate