fbpx

1 Comentariu

fotografie TurdaNewsÎncepând cu data de 1 aprilie 2021, mai multe produse alimentare sunt pe cale să dispară din magazine și din alimentația noastră pentru că de multe ori, accesibil și convenabil nu este neaparat sănătos.

Deputatul USR, Adrian Weiner, a depus încă din 2017 un proiect de lege care limitează conținutul de acizi grași trans (AGTN) din industria alimentară. Acești acizi grași ajută la prelungirea perioadei de valabilitate a alimentelor, dar în același timp sunt cunoscuți ca fiind extrem de novici pentru organism și cresc riscul de boli cardiovasculare. 

De ce este luat în considerare acest proiect 3 ani mai târziu? Simplu! Pentru că în momentul de față Uniunea Europeană își dorește ca toți cetățenii celor 27 de țări membre să mănânce mai sănătos. Conform inițiativei Comisiei Europene, statele trebuie să reducă cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare.

Detalii despre propunerea care a fost acceptată de către Parlament găsiți aici:

http://www.cdep.ro/caseta/2017/10/19/pl17359_se.pdf

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Laur · 17:32 04.08.2020
    "Acești acizi grași ajută la prelungirea perioadei de valabilitate a alimentelor, dar în același timp sunt cunoscuți ca fiind extrem de novici pentru organism și cresc riscul de boli cardiovasculare."
    "toxici".

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate