fbpx

Scrie un comentariu

tiff

Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România anunță lansarea Proiectului #Integritate 2020, constând în organizarea unui concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție. Evenimentul are loc astăzi, 4 august a.c., în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Proiectul îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici, folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj ce au ca subiect corupţia şi/sau efectele acesteia și constă, într-o primă etapă, respectiv în perioada august - decembrie 2020, în organizarea Concursului de filme de scurt metraj „România fără corupţie” iar, ulterior, în perioada decembrie 2020 - decembrie 2021, în organizarea unor dezbateri pe subiecte anticorupţie, unde vor fi proiectate filmele câştigătoare ale concursului.

Concursul are două secțiuni adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul www.rofaracouptie.ro. Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment. Premiile vor fi acordate cu sprijinul sponsorului oficial al proiectului, Auchan România.

Precizăm, totodată, că lansarea proiectului va fi urmată, în ziua de 5 august a.c., de organizarea, la Casa Tiff, a unei mese rotunde cu tema „Integritatea în timp de criză”, la care vor participa personalităţi clujene şi cadre didactice universitare.

Proiectul va beneficia de contribuţia directă a ofiţerilor de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie și va debuta cu organizarea unor ateliere de informare, în aer liber, în toate cele 41 de județe și Municipiul București, pentru popularizarea concursului de film, urmate de dezbateri anticorupţie.

Scopul proiectului este să contribuie la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări, prin informarea publicului cu privire la efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimulare a celor afectaţi să semnaleze cazurile de corupţie către organele competente. Întrucât se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei, toate aceste aspecte preventive au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor către dezvoltarea unei societăți civile active și responsabile.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

sursă foto: arhivă TIFF

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate