fbpx

Scrie un comentariu

20200728 140345 1

Conform  Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 256 milioane de persoane traiesc cu hepatita cronica B si 71 milioane cu hepatita cronica C. De asemenea tot din datele prezentate de OMS, accesul la testare este limitat, doar 9% dintre cei care traiesc cu hepatita cronica B si 20% dintre cei cu hepatita cronica C  fiind constienti de infectare.

Anual la nivel mondial, hepatita cauzeaza 1.4 milioane de decese, ocupand locul doi, dupa tuberculoza, in privinta numarului de decese cauzate de boli infectioase .

In acest an de Ziua Mondiala a Hepatitei, Asociația atenționează asupra scăderii numărului de români testați și diagnosticați cu hepatite în ultimele luni, dar și în ceea ce privești procentul mic al pacienților care au intrat pe tratament comparativ cu alți ani.

Astfel, conform datelor primite de la CNAS, în programul destinat hepatitei C, care poate cuprinde până la 17.500 persoane, în perioada februarie-30 iunie 2020, au fost incluși 3.558 de pacienți: 883 în februarie, 1.279 martie, 181 aprilie, 402 mai și 813 iunie. În cazul hepatitei B, studiile clinice, întrerupte pentru o perioadă din cauza accesului dificil în spitale, au fost reluate.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, in perioada 27 iulie – 2 august 2020, APAH-RO filiala Cluj a împărți pliante și kit-uri de igienă conținând: pastă de dinți, săpun și dezinfectant pacienților cu afecțiuni hepatice, membrii ai asociatiei, la sediul acesteia din Turda, str. Republicii nr 38 si a donat kit-uri Centrului de Comunitar de Igiena si Sanatate  din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Turda care ulterior le va distribui persoanelor cu afectiuni hepatice in comunitatea din Poiana. De asemenea, asociația a desfășura campanii de informare on-line pentru a încuraja testarea și a susține accesul la investigații și tratament.

Marginean Catalina

APAH-RO CLUJ

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate