fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

postul sfintei marii 2020 calendar ortodox august 2020

Postul Sfintei Marii este unul dintre cele mai importante posturi din calendarul ortodox pe care credincioșii îl urmează de-a lungul anilor. Ca durată, postul Adormirii Maicii Domnului este mai scurt decât postul Paștelui și postul Crăciunului.

Biserica Ortodoxă a rânduit postul acesta între 1 și 14 august, pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru întâmpinarea celor două praznice importante ce au loc în luna august: Schimbarea la fața – 6 august;

Adormirea Maicii Domnului– sărbătoare prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 15 august Părintele Zahan Sebastian a transmis cu această cale un mesaj credincioșilor:

"Iubiți și binecuvântați creștini, din 1 august, pentru creștinii ortodocși, începe o perioadă specială din punct de vedere duhovnicesc și anume,  postul Adormirii Maiicii Domnului. Ca în fiecare an, cu ajutorul Domnului Iisus și al Maicii Preacurate, vom săvârși Paraclisul Maicii Domnului în fiecare seară, la ora 20.00 la Parohia Învierea Domnului din Câmpia Turzii și la 21.30 la Parohia Învierea Domnului din Turda.

Celor care v-ați pus în gând să postiți, bunul Dumnezeu să vă dăruiască un post binecuvântat, liniștit și ferit de ispite, iar pacea lui Hristos să se sălășluiască peste dumneavoastră și peste  cei dragi dumneavoastră.", este mesajul transmis de oficialii Bisericii.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate