fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

coronavirus margaretelor

Recent au mai fost depistate trei cazuri de coronavirus pe strada Margaretelor din cartierul Poiana.

Acestea se adaugă celor 15 descoperite zilele trecute, astfel că numărul infectărilor ajunge la 18, mai multe probe fiind încă în lucru.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială Turda, oamenii au înțeles situația și respectă regulile impuse de autorități.

Situația este sub control, suntem în permanență acolo la fel și echipajele de poliție. Oamenii au înțeles situația, respectă regulile, sunt destul de speriați, nu se mai fac „chefuri în stradă”, încearcă să se conformeze, nu vrem să creăm panică” spune sursa noastră.

Reamintim că un focar de coronavirus a izbucnit pe strada Margaretelor din Turda în comunitatea de romi. 15 persoane au fost transportate inițial la spital pentru teste, ulterior au fost confirmate noi îmbolnăviri.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a precizat despre situația creată: „Se tratează că orice focar, se izolează contacții direcți, se testează cei simptomatici și se izolează zona, așa cum am procedat și până acum. Nu au cum stabilească o sursa de proveniență anchetele epidemiologice, care de altfel nu sunt publice. Avem transmitere comunitară extinsă, deci virusul poate fi luat de oriunde”

 

Poliția patrulează permanent în zonă pentru a informa populația cu privire la pericolul răspândirii virusului și pentru a limita deplasările.

Asistentul social, asistentul comunitar și mediatorul sanitar sunt în teren, în mijlocul comunității, unde toți locuitorii sunt ținuți sub observație pentru a se limita răspândirea virusului.

Se fac în continuare teste în comunitate la toate persoanele care au avut contact cu cei depistați pozitiv și este în curs o anchetă epidemiologică.

Citește și: Focar de coronavirus pe strada Margaretelor din Turda! (UPDATE: Sunt 13 cazuri confirmate!)

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate