fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

4 Comentarii

edu elite 10iulie

coronavirus margaretelor

Un focar de coronavirus a izbucnit pe strada Margaretelor din Turda în comunitatea de romi. 10 persoane au fost transportate la spital pentru teste, în zilele următoare sunt așteptate noi infectări.

Numai ieri, la Spitalul municipal Turda, au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 nu mai puțin de 10 turdeni de pe strada Margaretelor. Un al 11-lea caz este tot din Turda dar nu de pe strada Margaretelor, internat cu colecistită și Covid-19 și se caută găsirea unor soluții pentru a putea fi operat.

Revenind la focarul de pe Margaretelor, potrivit turdainfo.ro, Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a precizat despre situația creată: „Se tratează că orice focar, se izolează contacții direcți, se testează cei simptomatici și se izolează zona, așa cum am procedat și până acum. Nu au cum stabilească o sursa de proveniență anchetele epidemiologice, care de altfel nu sunt publice. Avem transmitere comunitară extinsă, deci virusul poate fi luat de oriunde”, a declarat prefectul pentru sursa citată.

Dacă au fost confirmate 10 cazuri, cu siguranță că vor fi descoperite și altele, pe măsură ce apar simptomele care să permită testarea, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății. 

Conform unor surse totul ar fi pornit de la un locuitor al zonei depistat cu COVID -19, care a refuzat internarea în spital și nici nu s-a izolat, interacționând cu mai mulți etnici.

Pe strada Margaretelor a mai fost semnalat un caz de coronavirus, dar atunci focarul nu s-a extins.

Citește și: 

Patru cazuri de coronavirus la Turda! Unul era din zona străzii Margaretelor! S-a ”răcit” cu COVID-19! (UPDATE 2)

 Astfel, situația epidemiologică din Turda arată astfel: 35 de cazuri active și 1 mort doar în ultimele 2 săptămâni.

UPDATE:

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că este vorba despre 13 cazuri confirmate care provind de pe strada Margaretelor din Turda! Toți cei infectați au fost internați la Cluj-Napoca.

”Ancheta epidemiologică e in curs de finalizare. Momentan avem patrule de poliție, jandarmi și poliție locală la fata locului pentru a încerca să izolam comunitatea”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

UPDATE 2:

Primăria Turda a precizat, în jurul amiezii, că ar fi vorba despre 15 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. S-au impus măsuri speciale în zonă.

Citește și:

Primăria Turda: Informații de interes public privind focarul de COVID-19 din comunitatea de pe strada Margaretelor!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Carmen Pop · 12:20 20.07.2020
  „Felicitări” celor care nu respectă normele igenico-sanitare! Nu mai ies cu boxele să facă chef în stradă? Adică noi fraierii respectăm niște reguli, dar dacă alții pe lângă noi nu fac asta, e fix degeaba!

  Va ajunge și Turda ca Țăndăreiul! Se închide și gata, carantină totală, din cauza unor inconștienți....nu vor în spital dar nici izolare, serios?.....vai de noi!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Belgu · 20:41 20.07.2020
  Sa mulțumim PSD-lui și CCR-lui pentru toate astea și sa ne aducem aminte de toate astea când votam
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alias · 10:28 21.07.2020
  Ce treaba are Psd.ul? Pnl.ul e la guvernare ei le.au permis sa vina in tara fara teste la toti. Nu avem pe cine vota sunt toti la fel
 • Acest comentariu este nepublicat.
  log · 10:29 21.07.2020
  Omu' are memorie scurta. Asa ar trebui, sa ne amintim de magariile PSD-ului si CCR-ului dar, stiind ca PSD da 10 la pensie, nu are nici o importanta ca PSD e gata sa vanda tara bucati, sa dea judete intregi maghiarilor, sa faca legi pentru infractori ... nu mai conteaza nimic, doar acei 10 lei la pensia mea ... atat conteaza!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate