fbpx

 
 
1 Comentariu

spital turda 1

Un medic turdean a fost confirmat cu noul coronavirus Sars-Cov-2. Informația a fost confirmată oficial de directorul Spitalului Turda, Ovidiu Stănilă.

Este vorba despre un medic de sex feminin.

„Din păcate este adevărat. Nu știm, încă, de unde a fost contractat virusul, doamna doctor a intrat în contact și cu cele TREI persoane infectate cu virusul, descoperite la noi în spital. Se va face o anchetă epidemiologică”, a spus Ovidiu Stănilă, citat de RefleqtMedia.

Directorul Spitalului este îngrijorat în privința creșterii numărului de cazuri și spune că speră ca unitățile spitalicești să facă față situației, până la descoperirea unui vaccin eficient.

În urmă cu 2 zile, într-un comunicat oficial al Spitalului Turda, se spunea că au fost descoperite 2 cazuri COVID-19, la pacienți, unul în 1 iulie, iar altul în 2 iulie.

Conducerea Spitalului a susținut că respectă protocoalele sanitare, care obligă testarea tuturor pacienților care vin la Spitalul Turda și izolarea acestora până la primirea testelor. În caz că testele sunt pozitive, ei au fost direcționați spre internare la Cluj-Napoca. În cazul testării negative, ei au intrat în circuitul spitalicesc. Pe de altă parte, medicii care intră în contact cu pacienți, cum e și Unitatea de Primiri Urgențe, beneficiază de echipamente de protecție. ori, în acest caz, se impune verificarea echipamentelor de protecție, în ceea ce privește calitatea lor.

TurdaNews a atras atenția că în Spitalul Turda au intrat echipamente de protecție neconforme, cu certificate de calitate contrafăcute, prin intermediul unei donații de la ascoiația T9 (gruparea civică a USR Turda), însă nimeni nu a luat nicio măsură concretă. Cel puțin, nu a fost făcută publică.

Citește și:

GRAV: Andrei Suciu (T9) a prezentat un certificat de calitate FAKE pentru materiale sanitare chinezești! Le-a ”umflat” prețul, ca să-și păcălească donatorii!

În acest moment, există 4 cazuri active care provin din zona Turzii și există o îngrijorare crescută în ceea ce privește transmiterea comunitară a virusului.

UPDATE:

Spitalul Turda a transmis un comunicat privind creșterea numărului de cazuri cu COVID-19 în localitate.

”Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut la nivel național. Și la Turda în această săptămână au fost depistate 4 cazuri, înregistrându-se încă două de la ultima informare transmisă. 

Una dintre persoanele depistate pozitiv este angajată a spitalului. Este în desfășurare o anchetă epidemiologică și se vor lua toate măsurile necesare în acest context. Toate persoanele depistate pozitiv au fost transferate/sunt în curs de transfer la spitalele din Cluj-Napoca.

Vă recomandăm să aveți mare grijă de sănătatea dumneavoastră, să respectați regulile și distanțarea socială. Din păcate, asistăm la o creștere semnificativă de cazuri la nivelul întregii țări.”, se precizează în comunicatul transmis de Spitalul Turda.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    carmen pop · 18:56 05.07.2020
    Iar noi domnule director de spital vă recomandăm să nu fiți atât de laconic în exprimare. Comunicatele cu cifre seci nu ajută la nimic!

    Concret de unde sunt cei infectați cu coronavirus? Când au fost depistați, înainte sau după internare, au intrat în contact cu cadre medicale, cât de extinsă e ancheta epidemiologică? De ce la Turda nu se fac teste COVID 19, chiar și la cerere? Și nu-mi vorbiți de protocoalele de la nivel județean că sunt egale cu zero. Sunt multe întrebări la care avem nevoie de răspunsuri concrete.

    Avem pretenții de spital la standarde europene dar nici măcar nu se fac recoltări de sânge decât extrem de rar, toată lumea e trimisă la Cluj la centrul de transfuzii, lacunele sunt grave....


Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate